Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>EKONOMİ
20 Ağustos 2019 Salı - 03:17

Erzurum ilk 20’de

MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum ocak-temmuz döneminde, il geliri tahsilatında birinci, il geliri, ve il kamu harcamalarında Van’ın ardından 2’inci, il gelirinin gideri karşılama oranı sıralamasında ise Malatya ve Elazığ’ın ardından 3’üncü sırayı aldı.

Erzurum ilk 20’de

Erzurum ocak-temmuz döneminde, il geliri tahsilatında birinci,  il geliri, ve il kamu harcamalarında Van’ın ardından 2’inci, il gelirinin gideri karşılama oranı sıralamasında ise Malatya ve Elazığ’ın ardından 3’üncü sırayı aldı. Temmuz döneminde ilde gelirin gideri karşılama oranı yüzde 23,04, gelir tahsilat oranı ise yüzde 37,80 olarak açıklandı

ERZURUM FARKI

Erzurum’da 2019’un 7 aylık bölümünde kişi başına düşen il geliri 2,8 bin TL, kişi başına yapılan kamu harcaması ise 4,7 bin TL oldu. Erzurum kişi başına düşen il geliri ve kişi başına kamu hizmet harcamaları bakımından KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu istatistik ve Doğu Anadolu Bölgesi illeri ortalamalarını geçti.

KİŞİ BAŞI ORTALAMA GELİR VE ERZURUM

Hazine ve Maliye Bakanlığı verileri üzerinden DOSİAD araştırma Merkezince kaydedilen analizlere göre kişi başına düşen gelir Erzurum’da 2 bin 878, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinde ortalama 2 bin 596, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde ortalama 2 bin 196, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ise ortalama 2 bin 386 TL oldu.

KİŞİ BAŞI BÖLGESEL KAMU HARCAMALARI VE ERZURUM

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği bölgesel analiz sonuçlarına göre, kişi başına düşen kamu hizmet harcaması tutarı Erzurum’da 4 bin 721 TL, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinde 4 bin 671 TL, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde 4 bin 198 TL, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ise 4 bin 261 TL olarak kaydedildi.

ERZURUM TEMMUZ AYI VERİLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Ocak- Temmuz 2019 dönemi iller bütçe denge verilerini paylaştı. Erzurum’da il geliri 2,2 milyar TL olurken, dönemde tahsil edilen gelir tutarı 835,2 milyon TL, toplam kamu hizmet harcamaları tutarı ise 3,6 milyar TL tutarında kaydedildi. İl gelirinin gideri karşılama oranı yüzde 23,04, tahsil edilen gelirin tahakkuka oranı ise yüzde 37,80 olarak bildirildi.

DOSİAD ANALİZİ

DOSİAD Araştırma Merkezi analizlerine göre, 7 aylık düzeyde toplam gelir Erzurum’da 2,2 milyar, KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında 2,8 milyar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde 4,8 milyar, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 14,6 milyar TL oldu. Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında gelir payı yüzde 15,08’lik pay edildi.

BÖLGESEL KAMU GİDERLERİ VE ERZURUM

Yılın 7 ayında Kamu harcamaları tutarı Erzurum’da 3,6 milyar, KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında 5,0 milyar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında 9,2 milyar, Doğu Anadolu Bölgesinde 26,1 milyar TL olarak açıklandı. Erzurum’un bölge toplamında kamu harca payı yüzde 13,85 olarak hesaplandı.

ERZURUM TEMMUZ AYINDA DA ÖNDE

Erzurum kişi başına düşen kamu harcaması bakımından olduğu gibi, gelirin gideri karşılaması oranı bakımından da bölgesel ortalamaları geçti. Hazine ve Maliye Bakanlığı verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analizlere göre, gelirin gideri karşılama oranı Erzurum’da yüzde 23,04, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde yüzde 22,16, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde yüzde 20,39, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ise yüzde 18,36 oldu.

BÖLGE İLLERİ GELİR DAĞILIMI

2019 yılının 7 ayında il geliri Van’da 3,1 milyar, Malatya’da 1.9 milyar, Elazığ’da 1.9 milyar, Erzurum’da 2,2 milyar, Hakkari’de 1.3 milyar, Erzincan’da 495,0 milyon, Iğdır’da 439,1 milyon, Ağrı’da 877,4 milyon, Ardahan’da 148,6 milyon, Kars’ta 570,6 milyon, Muş’ta 393,5 milyon, Bitlis’te 610,4 milyon, Bingöl’de 341,6 milyon, Tunceli’de 124,6 milyon TL olarak açıklandı.

BÖLGE İLLERİ KAMU HARCAMALARI DAĞILIMI

Ocak-Temmuz 2019 ekseninde kamu harcaması tutarı Malatya’da 2,5 milyar, Elazığ’da 2,8 milyar, Erzurum’da 3,6 milyar, Erzincan’da 1,0 milyar, Van’da 4,1 milyar, Iğdır’da 734,4 milyon, Ağrı’da 1,5 milyar, Ardahan’da 412,6 milyon, Kars’ta 1,4 milyar, Muş’ta 1,2 milyar, Bitlis’te 1,6 milyar, Bingöl’de 1,3 milyar, Tunceli’de 1,0 milyar ve Hakkari’de 2,4 milyar TL olarak kaydedildi.

BÖLGE İLLERİ BÜTÇE DENGE VERİLERİ

DOSİAD analizlerine göre, Ocak-Temmuz 2019 ölçeğinde gelirin gideri karşılama oranı Malatya’da yüzde 26,80, Van’da yüzde 19,55, Erzurum’da yüzde 23,04, Erzincan’da yüzde 21,83, Elazığ’da yüzde 24,61, Ağrı’da yüzde 21,35, Ardahan’da yüzde 17,10, Iğdır’da yüzde 20,95, Kars’ta yüzde 15,81, Bitlis’te yüzde 11,66, Muş’ta yüzde 13,46, Bingöl’de yüzde 9,27, Tunceli’de yüzde 8,81, Hakkari’de ise yüzde 6,88 olarak bildirildi.

İLLER GELİR SIRALAMASI

Erzurum, temmuz ayı verileri bazında, il geliri yüksekliği bakımından ülke illeri sıralamasında 32’invi oldu. İl gelirinin yüksek olduğu 32 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Kayseri, Muğla, Çanakkale, Denizli, Urfa, Manisa, Balıkesir, Samsun, Sakarya, Eskişehir, Zonguldak, Aydın, Trabzon, Mardin, Van, Kütahya, K.Maraş, Batman, Erzurum olarak kaydedildi

ERZURUM KAMU HARCAMALARINDA İLK 20’DE

Erzurum Türkiye illeri kamu hizmet harcamaları yüksekliği bakımından iller sıralamasında 18. sırada yer aldı. Kamu giderlerinin en yüksek olarak kaydedildiği iller, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Bursa, Adana, Konya, Mersin, Samsun, Kocaeli, Kayseri, Urfa, Gaziantep, Trabzon, Van, Hatay, Erzurum, Balıkesir, Manisa olarak bildirildi.

 
Erzurum 1 milyar dolar eşiğini aştı
 
İşsizlikle ilgili 33 bini aşkın haber yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 1 milyar dolar eşiğini aştı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’dan 23 yılda 440.1 milyon dolarlık ihracat, ...
Erzurum faal vergi mükellefi sayısı açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ...
Taksimetre ücretlerine düzenleme
Erzurum’da UKOME kararıyla taksimetre ücretlerine beş yıl aradan sonra ilk kez düzenlenme yapıldı.
 
Erzurum 3 sektörde liderliğini sürdürdü
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum, bölge illeri içinde; tarım, toptan komisyonculuk ...
Erzurum’da vergi tahsilat oranı artış sürecinde
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’da vergi tahsilat oranı yüzde 55.0’e yükseldi. ...
Haziran ayı bölgesel teşvik verileri yayımlandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve ...
 
Erzurum’un kredi payı yüzde 24.6 oldu
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - TBB 2019 Haziran ayı nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı.
Dünya sıralamasına girdi
Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Aktuzla köyündeki tesiste yılda üretilen ...
Gülbaba beklentilerini paylaştı
Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri