Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kızılkaya: 'Kara Fatma'yı rahmetle anıyoruz'
Kızılkaya: 'Kara Fatma'yı rahmetle anıyoruz'
Köprüköy'de 4.1 büyüklüğünde deprem
Köprüköy'de 4.1 büyüklüğünde deprem
ETÜ Projesine TÜBİTAK BiGG desteği
ETÜ Projesine TÜBİTAK BiGG desteği
'Yüzme bilmeyen kalmasın'
'Yüzme bilmeyen kalmasın'
Ertuğrul Dönmez’e milli görev
Ertuğrul Dönmez’e milli görev
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Temmuz 2025 Çarşamba - 11:59

Erzurum'dan Ağrı'ya sanat köprüsü

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Tezhip Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Elitok yaptığı açıklamada "Düzenlenen bu sergi sanat ve akademinin etkileşimli biçimde kamuya açıldığı özgün bir platform oluşturmaktadır. ' dedi

Erzurum dan Ağrı ya sanat köprüsü

Ağrı Valiliği ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Nurul Ayn 3 Davetli Ulusal Karma Sergi ve Workshop Etkinliği’ Dogubayazıt’ta bulunan İshakpaşa Sarayın da gerçekleştirildi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Muş Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi’nde ki sanatçı akademisyenler başta olmak üzere toplam 80 sanatçının eserlerinden oluşan serginin açılışı yoğun ilgi gördü.
Hüsn-ü Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Çini, Halı - Kilim, Resim, Heykel, Grafik, Filmografi, Tekstil ve Kitre Bebek dallarına ait eserlerden oluşan sergi açılışında bir konuşma yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin; Üniversite olarak bilimsel faaliyetlerin yanı sıra sanatsal etkinliklerinde öncüsü olan bir üniversite olmak istediklerini ifade ederek; "Bölgemizdeki 4 farklı Üniversiteden 80'e yakın sanatçımızı ve eserlerini Üniversitemiz ve Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulumuz Türk El Sanatları Programımız olarak misafir ediyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Birbirinden kıymetli eserler sergileniyor. Çok geniş bir eser yelpazesi var. Tarihi ve kültürel mirasımız olan İshak Paşa Sarayı görülmeye değer bir yer. Mimarisinde sanatın bütün inceliklerinin olduğu tarihi bir mekan. Her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Bizde üniversite olarak tarihi mekanlarda sanatsal faaliyetlere ağırlık vermek istiyoruz. Sergimizin yoğun ilgi görüyor olmasından da ayrıca mutluluk duyuyorum. Emeği geçen her bir sanatçımıza ve sergi düzenleme kurulu üyelerimize şahsım ve Üniversitem adına bir kez daha teşekkür ediyorum."dedi.
Sanatçılarının eserlerinin yanı sıra workshop çalışmalarının da yapıldığı Nurul Ayn 3 Sergisinin Küratörlerinden Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Tezhip Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Elitok ise yaptığı açıklamada "Düzenlenen bu sergi sanat ve akademinin etkileşimli biçimde kamuya açıldığı özgün bir platform oluştyrmaktadır. Türkiye’de ilk kez bu ölçekte bir sanatçı katılımıyla düzenlenen etkinlik olması bakımından da "Nur'ul Ayn 3", bölgesel kalkınmaya kültür ve sanat ekseninde katkı sağlayan öncü bir proje niteliğindedir. Saray atmosferinde gerçekleşecek sergi ve eş zamanlı gerçekleştirilecek workshoplar, hem sanatçılar hem de izleyiciler için kültürel belleği yeniden yorumlama ve deneyimleme fırsatı sunarak, İshak Paşa Sarayı’nı yaşayan bir kültür mekanına dönüştürmektedir. Bu vesileyle bizlere eşsiz bir misafirperverlik örneği sunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitemize ve Rektörü Sayın Prof. Dr. İlhami Gülçin’e, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulumuz Müdürü Sayın Doç. Dr. Çetin Bayrak Hocamıza ve Yüksek Okulumuzun Akademik ve İdari personeline teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Serginin diğer bir küratörü olan Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Burcu Toğrul ise sergiyi gezen ziyaretçilerin aynı zamanda interaktif olarak workshop etkinliği içerisinde bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını kendilerine ilettiklerini ifade ederek; " ‘Nur’ul Ayn’ ifadesi, Arapça kökenli olup "göz nuru" anlamına gelmekte; bu yönüyle sergiye sadece estetik değil, aynı zamanda derin bir anlam katmaktadır. Sergide yer alan eserler, sanatçıların ruhunu ve emeğini yansıtan göz nurları olarak, geçmişin mirasıyla bugünün sanat anlayışını harmanlamakta ve izleyiciyi görsel bir tefekküre davet etmektedir. Bu bağlamda, İshak Paşa Sarayı’nda hayat bulan Nur’ul Ayn 3, hem sanatçıların hem de sanatseverlerin gözünü ve gönlünü aydınlatan, kültürel sürekliliğe ışık tutan nitelikte bir buluşmadır. Biz bugün burada 80’e yakın sanatçımızı ve eserlerini ağırladık. Ben de bu noktada Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlhami Gülçin’e ve kıymetli rektör yardımcılarımıza, gerek Meslek Yüksekokulumuz yönetimine ve çalışanlarına bununla beraber Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Davut Şen Beyefendiye ve Doğubayazıt İlçe Kızılay Teşkilatımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.
Açılışını Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yakup Karataş ile Prof. Dr. Hülya Akıncıoğlu, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Muhammed Said Demir, Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Çetin Bayrak AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Mehmet Sena Geçit ve akademisyenlerin yaptığı sergi 01-02 Temmuz arası İshakpaşa sarayında davetlilere açık olacak.

 
Erzurum, Bayburtlu öğrencileri ağırladı
 
Aranan FETÖ hükümlüsü Bandırma'da yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödüllü Baksı Müzesi'nde 2 farklı sergi 
Baksı Müzesi'nde Ütopya Atölyeleri ve Sessiz Hayaller Sessiz Hayatlar ...
15 ülkeden 74 misafir öğrenci mezun oldu.
Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği 2025 Yılı Mezuniyet töreni Müceldili ...
MEB HEMBA'dan 3 milyon kişi yararlandı
2023 yılında hayata geçirilen uzaktan eğitim kurslarının verildiği Halk ...
 
Fuat Sezgin'e vefa
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İslam Bilimi Tarihi Araştırmacısı Prof. ...
Anadolu'dan Bişkek'e 'Manas Ruhu' köprüsü
Türk dünyasının önemli kültürel miraslarından biri olan Kırgız geleneklerinin ...
Kırım Tatarları Tepreş Şenliği'nde buluştu
Kırım Tatar kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen Tepreş Şenliği, renkli ...
 
ATAUNİV'de Cahit Arf Halk Buluşmaları
Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen “Cahit ...
Memmedov: 'Karabağ zaferi ortak zaferimizdir'
Memmedov, Azerbaycan ve Türkiye’nin iki millet tek devlet şiarıyla hareket ...
Kazakbaev: 'Yedi devlet, bir devlet bir millet olacak'
Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde düzenlenecek olan 2'nci Kırgız Türkleri ...
 
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri