Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
Babalık bu değil!
Babalık bu değil!
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
22 Eylül 2021 Çarşamba - 19:24

Erzurum’da 4 ilçede 4 okulun temeli atıldı

Erzurum'un Hınıs, Karaçoban, Tekman ve Köprüköy ilçelerinde düzenlenen törenle dört okulunun temelleri atıldı yapımı tamamlanan bir okul hizmete açıldı.

Erzurum’da 4 ilçede 4 okulun temeli atıldı

Erzurum'un Hınıs, Karaçoban, Tekman ve Köprüköy ilçelerinde düzenlenen törenle dört okulunun temelleri atıldı yapımı tamamlanan bir okul hizmete açıldı.
Erzurum'un Hınıs ilçesi Parmaksız Mahallesi'nde 8 derslikli okulun şöleni ve Karaçoban ilçesi Dumanlı Mahallesi'nde yine 8 derslik okulun temelleri düzenlenen törenle atıldı.
Programa Erzurum Valisi Okay Memiş, İçişleri eski bakanı Selami Altınok, Büyükşehir belediyesi Başkan vekili Fevzi Polat, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Karaçoban Kaymakamı İbrahim Gültekin, Hınıs Kaymakamı Hamza İnam, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
İlk olarak Hınıs ilçesi Parmaksız Mahallesi'nde 8 derslik okulun temeli atıldı.
Burada bir konuşma yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, kentin eğitim alanında çok iyi bir seviyeye ulaştığını söyledi.
Bu başarıda fedakar öğretmenlerin büyük katkısı olduğunu ifade eden Vali Memiş, "150 bin öğrencisi 11 bin öğretmeni ile eğitim-öğretime 2 yıllık bir aradan sonra artık yüz yüze eğitime başladık. Bugün Erzurum'un en gözde ilçesi Hınıs'tayız. Çocuklarımızın geleceği için güzel bir hizmetin temelini atıyoruz. Bu anlamda en büyük teşekkürü öğretmen arkadaşlarımıza yapmak istiyorum. Bir düşünür diyor ki, 'İnsanın hayatında karşına çıkabilecek en büyük şans iyi bir öğretmene denk gelmektedir.' Özellikle zor bölgelerde öğretmenlik yapan öğretmen kardeşlerimizle her zaman gurur duyuyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kentin eğitimini 2 yılda bizler kaymakam arkadaşlarımız ve fedakar öğretmenlerimizle zirveye taşıdık. O yüzden biz eğitim camiamızın kıymetini bilmemiz gerekir." diye konuştu.
Ak Parti Erzurum Milletvekili İçişleri eski Bakanı Selami Altınok, okul temel atma törenlerinde yaptığı konuşmasında, “Beni yakından tanıyan Parmaksız Mahallesi sakinlerini bende seviyorum. Ak Parti Hükümetinin 20 yıla yakın zamandır eğitim alanında, sağlık alanında, ulaşım alanında, güvenlik alanında, hizmetlerine devam ediyor. Muhalefetin bile hayal edemeyeceği hizmetleri bizler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Hınıs’ta sıcak asfaltı bırakın doğru dürüst yol bile yoktu. Hınıs ilçelerine o şerefsizler kendilerine mahkeme kurup yöre insanlarından haraç alıyorlardı. Erzurum’da teröristlerin ‘T”sinden kimse bahsedemez. Bunlardan bir tanesi dahi buralara artık adım atamaz. Tek bir vatandaşımızın burnunu kimse kanatamaz. Bunlar hiçbir vatandaşımızın yanına yöresine yanaşamaz. Öyle bir noktaya getirildiler ki nefes alacak halleri kalmadı. Bunun içindir ki başta valimize, daha önceden de görev yapan valilerimize, Jandarmamıza, Emniyetimize ve Kolordu Komutanımıza, bu işte görev yapan köy korucularımıza, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde olduğu gibi Erzurum’da da Devlet olarak her şeye hakimdir, hiçbir kimsenin farklı bir hayal görmesine bu güne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra vatandaşımızın eksiği ne varsa ona koşacağız ‘’ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Karaçoban, Tekman, Köprüköy ve Hınıs ilçelerinde yaptırılan okulların temelleri dualarla atıldı. Teme ilk harç törene katılan protokol mensuplarınca konuldu.

 
Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi
 
Atatürk Üniversitesinde Ahilik gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özer yüz yüze eğitimi değerlendirdi
Bakan Özer, "Her ne kadar yüz yüze eğitim başlamış olsa da bizler yine ...
Erzurumlu Hafız Eymen Türkiye 3’üncüsü oldu
Akhisar İlçe Müftülüğü Hilaliye Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Mehmet ...
ETÜ yeni akademik döneme hazır
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) uzun bir aradan sonra başlayacak yüz ...
 
Çomaklı: ‘Şehit ve Gazilerimizi minnetle anıyoruz’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 19 Eylül Şehitler ...
ETÜ Yerleşkesinde Yeşillendirme seferberliği
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) kampüsünde fidan dikim etkinliği düzenlendi. ...
ATAUNİ’nin fizik alanındaki başarısı ödüllendirildi
Her yıl en başarılı bilim insanlarına verilen Türk Fizik Derneği Ödülleri ...
 
Şehir Hastanesinde yüz yüze eğitim
Erzurum Şehir Hastanesi tedavi gören öğrenciler bir yandan tedavilerine ...
ETSO’dan öğrencilere kırtasiye yardımı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), il merkezindeki ilköğretim okullarında ...
Olgunlaşma Enstitülerinde yeni süreç
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri