Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
23 Aralık 2021 Perşembe - 08:01

Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 71.5 oldu

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 71.5 olarak kaydedildi.

Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 71.5 oldu

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 71.5 olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 82,62 olarak açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Muş, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak aktarıldı.

ERZURUM SARI KATEGORİDE KALDI

Doğu Anadolu Bölgesinde 3 il mavi kategoriye yükselebildi, Turuncu kategoride 2, sarı kategoride ise 9 il yer aldı. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl illeri turuncu; Bitlis, Ağrı, Kars, Erzurum, Erzincan, Van, Iğdır, Malatya, Elazığ illeri sarı; Ardahan, Hakkari ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 66,8, Ardahan’da yüzde 80,6, Bingöl’de 62,4, Bitlis’te yüzde 65,2, Elazığ’da yüzde 68,1, Erzincan’da yüzde 73,9, Erzurum’da yüzde 71.5, Hakkari’de yüzde 75,9, Kars’ta yüzde 74,6, Muş’ta yüzde 62.4, Malatya’da yüzde 74,1, Tunceli’de yüzde 78, Van’da yüzde 71,9 oldu. Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında 8’inci sırada yer aldı.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA ORDU VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 85,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 58,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Can kayıplarımız, vaka sayılarımız azalmaya başladı. Salgınla mücadelemizde genel olarak bir üstünlük elde etmeye başladık. Salgının yol açtığı bazı dolaylı hasarlarsa sürüyor. Bunları telafi ederek önümüzü açmamız da kısmen durumu aşı ve tedbirle kontrol altına almamıza bağlı” dedi.

KARADENİZ BÖLGESİ

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde görev yapan sağlık görevlisi karı-koca, 4'üncü doz korona virüs aşılarını birbirlerine uyguladı.

Çaybaşı Toplum Sağlığı Merkezi filyasyon ekibinde görev yapan sağlık memuru Erkan Bardan ve eşi ebe Hülya Bardan, 4'üncü doz aşılarını birbirlerine uygulayarak, aşının önemine dikkat çektiler. Konuyla ilgili Ordu İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada, ”Sağlık memuru Erkan Bardan ve eşi Ebe Hülya Bardan, 4'üncü doz aşılarını birbirlerine uyguladılar. Mesajları net; aşı ile güçlüyüz, aşı ile sağlıklıyız” ifadelerine yer verildi.

ORDU'DA 3. DOZ AŞI UYARISI

Ordu’da haftalık Kovid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Bakanlığının 3. doz hatırlatma aşısı takvimini açıklaması sonrasında il genelinde 3. doz hatırlatma aşısı için yoğun bir talebin olduğunu dile getirdi.

Kasapoğlu, “Kovid-19 pandemisi ortaya çıkan yeni varyantlarla birlikte sürüyor. Bizler de pandemi ile mücadelemizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Pandemi ile mücadelenin bilinen en etkili yolu aşıdır. İlimizde aşılama çalışmalarına özel bir önem veriyoruz. Aşısını olmayan vatandaşlarımıza SMS mesajı gönderiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın aşılarını eksiksiz bir şekilde yaptırabilmeleri için çalışıyoruz. Hedef nüfusumuz içerisinde en az bir doz aşı yaptıran vatandaşlarımızın oranı yüzde 91,28’e ulaştı. En az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üzeri nüfusta yüzde 85.7’lik aşılama oranı ile Türkiye genelindeki birinciliğimizi sürdürüyoruz. En az iki doz aşı olmuş 12 yaş ve üzeri nüfusta ise yüzde 82.43’lük oranla yine ilk sıralarda yer almaktayız. Bugüne kadar 569 bin 397 birinci doz, 551 bin 961 ikinci doz, 190 bin 533 üçüncü doz olmak üzere toplamda 1 milyon 311 bin 891 doz aşı yaptık” dedi.

“3. DOZ AŞIMIZI MUTLAKA OLALIM”

Vatandaşların sağlığını koruyabilmek için Kovid-19 pandemisine karşı yoğun bir mücadele yürütüldüğünü belirten Vali Tuncay Sonel, “Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve insanlarımızın sağlığını tehdit eden Kovid-19 salgını ile 2 yıla yakındır büyük mücadele veriliyor. Bu mücadeleyi tüm dünya ülkeleriyle birlikte ülkemiz de vermekte. Korana virüse karşı korunmanın bilimsel olarak belirlenen tek yolu aşılanmaktır” diye konuştu.

Vali Sonel, “Aşılama çalışmalarında da ilimiz, Türkiye genelinde ilk sırada yer almakta. Koruyucu sağlık tedbirlerinin uygulanması bakımından da çok ciddi bir gayret ve emek sarf ediliyor. Vatandaşlarımız da büyük oranda alınan tedbirlere ve kurallara riayet ediyor. Aşı konusunda da duyarlılık gösteriyorlar. Pandemi devam ettiği sürece rehavete kapılmadan alınan tedbirlere ve kurallara uymaya devam etmeliyiz. Aşılarımızı eksiksiz bir şekilde yaptırmalıyız. Özellikle 3. doz hatırlatma aşımızı mutlaka olmalıyız. Bizler de kontrol ve denetim görevlerimizi ifa etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri Kovid-19 Pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve yapılması gerekenler konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs aşılanma oranı en düşük illerden biri olan Şanlıurfa’ya ziyaret gerçekleştirdi. Açıklamada bulunan Bakan Koca, yakın zamanda dünya genelinde Omikron’un baskın varyant olmasını beklediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs aşılanma oranı en düşük illerden biri olan Şanlıurfa’da ziyaret ve temaslarda bulundu. Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek Vali Abdullah Erin ile bir süre görüştükten sonra açıklamalarda bulunan Bakan Koca, yakın zamanda dünya genelinde Omikron’un baskın varyant olmasını beklediklerini söyledi.

"AVRUPA YENİDEN SALGININ MERKEZİ OLDU"

Avrupa’daki artışın birkaç hafta sonra Türkiye’de görülmeye başlandığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugün bölgemizdeki sağlık yatırımları, sağlık hizmetleri ve sağlık teknolojilerini esas alan bir ziyaret planladık. Bildiğiniz üzere dünyayı etkileyen Covıd-19 pandemisi, ikinci yılını tamamlamak üzere. Bu yılın başından itibaren başladığımız aşılama çalışmaları ile kısıtlamalar önemli oranda hayatımızdan çıktı. Avrupa salgının yeniden merkezi oldu. Avrupa’da artış olduğunda bu durum yaklaşık 3-4 hafta sonra ülkemizde de görülebiliyor. Bugüne kadar önemli bir artış gözlemlenmedi. Kontrollü seyir devam ediyor. Bugün en çok konuşulan konu, Omikron varyantı. Yakın zamanda dünya genelinde Omikron’un baskın varyant olmasını bekliyoruz. Gelen ön bilgiler bu varyantın bulaşıcılığının daha yüksek olduğu ancak hasta etme gücünün diğer varyantlara göre düşük olduğu yönünde. Bununla birlikte bulaşıcılığın yüksek olması nedeniyle hepimizin bildiği kişisel korunma tedbirlerine daha dikkatli şekilde devam etmeliyiz. Son 1 ay içinde 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın vakalar içindeki oranı yüzde 16 seviyesinde olmasına rağmen vefatlar içindeki payı yüzde 87’dir. 60 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşı olması son derece kritik. Hangi aşı türünü yaptırmış olurlarsa olsunlar, hatırlatma dozu aşısını olmaları son derece önemlidir” ifadelerine yer verdi.

"SALGINI YENEBİLMEK İÇİN ETKİLİ BİR AŞILAMA ORANINA ULAŞMAK ZORUNDAYIZ"

Şanlıurfa’nın aşılamada diğer illerden geri kaldığını söyleyen Bakan Koca, “ İlimiz maalesef aşılama konusunda diğer illerin gerisinde kalmış durumda. Yoğun bakımda yatan hastalarımızın yüzde 80’i ya aşısız ya da aşılama takvimini tamamlamamış hemşehrilerimiz. Salgının ilk dönemlerinde Şanlıurfa çok zorlu günler geçirdi. Uzunca zaman hastalığın en çok yayıldığı illerimizden biri oldu. Büyük mücadeleler verdi. Bugün bu mücadeleyi aşı olma oranını yükseltmek için veriyor. En kötü günler geride kaldı. Yarın bugünden daha güzel ve sağlıklı olacak. Salgını yenebilmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmak zorundayız. Salgınla mücadelemiz her bir vatandaşımızın katılımı ve desteği ile kazanılacaktır” diye konuştu.

GÖLBAŞI’NDA AŞILAMA ORANI YÜZDE 92'YE YÜKSELDİ

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde aşılama oranı yüzde 92 seviyesine yükseldi.

Korona virüs (Covid19) ile mücadele kapsamında sağlık ekiplerinin çabası ile Gölbaşı ilçesinde aşılama oranı geldi. Birinci ve ikinci doz aşılanmada ilk sıralarda yer almayı başaran Gölbaşı ilçesinde, aşılama çalışmaları devam ediyor.

Yapılan aşılama çalışmaları neticesinde 30 bin nüfuslu ilçede, aşılama oranı birinci dozda yüzde 92.3, ikinci dozda da yüzde 82.5'e ulaştı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, korona virüs aşı takviminde, son aşıdan sonra üzerinden 3 ay ve daha uzun süre geçen vatandaşlar için başlamış olan hatırlatma dozunun yapılması gerektiğini bildirdi.

Dünyada 60'tan fazla ülkede görülen, delta varyantının ardından baskın varyant olması beklenen korona virüsün Omicron varyantında bulaştırıcılığın çok fazla olduğuna ama öldürücülük oranı ile ilgili net verilerin henüz bulunmadığına işaret eden Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, tüm ülkelerle birlikte Türkiye'de de tedbir alınması gerekliliğinin oluştuğunu vurguladı. Uzm. Dr. Gündoğdu, "Korona virüse karşı elimizdeki en etkili silah aşılama. Daha önce son dozun üzerinden 6 ay geçtikten sonra hatırlatma dozu uygulanıyordu. Fakat 6 aylık sürede antikoru daha hızlı düşebilenlerin olacağı ve özellikle bulaşıcılık oranı çok yüksek Omicron varyantının hızla yayılması dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu konuda yeni bir karar alınması gerekliliğini oluşturdu. Yeni açıklanan korona virüs aşılama takvimine göre hatırlatma dozu olacak tüm vatandaşlarımıza son dozun üzerinden üç ay geçtikten sonra hatırlatma dozu aşısını olmalarını öneriyoruz. Bu 3. veya 4. doz aşı için geçerli. Tüm vatandaşlarımızı varsa eksik dozlarını tamamlamak, süresi gelmiş ise hatırlatma dozları yaptırmak üzere aile sağlığı merkezlerimize ve hastanelerimize bekliyoruz" dedi.

LAZOĞLU VATANDAŞLARI HATIRLATMA DOZUNU YAPTIRMAYA DAVET ETTİ

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu, vatandaşları Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında hatırlatma dozunu yaptırmaya davet etti.

Lazoğlu, “Covid19 salgınına karşı elimizdeki en etkili silahımız şüphesiz aşılamadır. Tüm ülkede eş zamanlı olarak başlatılan, kademeli olarak aşı takviminin daha kapsamlı hale getirildiği aşılama çalışmasında hedef Türkiye’de ve ilimizde toplumsal bağışıklama sağlanmasıdır. Aşı takvimine dahil edilen vatandaşların aşılamalarının kısa sürede, hızlı, ulaşılabilir olması için aşılamaya hız kazandıracak bir çok çalışma yaptık” dedi.

Toplumsal bağışıklama sağlanması için tam aşılı olunması gerektiğine dikkat çeken Lazoğlu, “Sırası gelen aşı dozunu yaptırmamak, ertelemek eksik aşılı olduğumuz anlamına gelir ve bizi salgına karşı koruyamaz. Eksik aşılı olmak sadece kendimizin değil, tüm toplumun risk altında olmasına sebep olur. Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenen aşı takvimi programına göre Sinovac aşısında ilk iki dozu 4 hafta arayla Biontech aşısında ilk iki dozu 3 hafta arayla yapılıyor. Bu iki doz aşı türünde ilk dozda hangi aşı türü tercih edildiyse onunla devam ediliyor” diye konuştu.

Bağışıklık düzeyini artırmak için 3’üncü ve 3’üncü doz olarak hatırlatma dozunun açıldığını ifade eden Uzman Doktor Lazoğlu, “Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre; bağışıklık düzeyini artırmak amacı ile 3. ve 4. doz olarak hatırlatma dozu açılmıştır. 2 doz Sinovac, 1 doz Biontech aşısı olan sağlık çalışanları, yurt dışına gidecek vatandaşlar veya isteğe bağlı yaptırmak isteyen vatandaşlara 4. doz hatırlatma dozu açılmıştır. Yine 2 doz Sinovac veya Biontech aşı yaptıran vatandaşlara 3. doz hatırlatma dozu açılmıştır. Son yaptırdığı aşı dozu üzerinden en az 3 ay geçmiş olan tüm vatandaşlarımız hatırlatma dozunu, tüm sağlık tesislerimizden randevulu veya randevusuz yaptırabilirler. Aşı hakkınızın açılıp açılmadığını e-nabız uygulaması üzerinden takip ederek aşı talebi oluşturabilirsiniz. Ayrıca Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Covid-19 Aşı Bilgilerim kısmından tam aşılı olma durumunuzu öğrenebilirsiniz. Tüm vatandaşlarımızı hatırlatma dozlarını yaptırmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

MARMARA BÖLGESİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da 3'üncü doz korona virüs aşılanma oranının yüzde 20,54 olduğunu açıklayarak, 2'nci doz aşısı üzerinden 3 aydan uzun süre geçen İstanbulların hatırlatma dozu aşısı olabileceklerini söyledi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte korona virüs aşısına ilişkin güncel verileri açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İstanbul’umuzda 21 Aralık itibarıyla 1'inci doz 10 milyon 294 bin 738, 2'nci doz 9 milyon 119 bin 074, 3'üncü doz 2 milyon 301 bin 435 aşı yapıldı. 3'üncü doz oranımız yüzde 20,54. 2'nci doz aşısı üzerinden 3 aydan uzun süre geçen hemşehrilerimiz hatırlatma dozu aşısı olabilirler. 3'üncü doz aşıyı olmada geç kalmayalım" dedi.

ESNAF TEKRAR KAPANMAKTAN, VATANDAŞLAR İSE VAKA ARTIŞLARINDAN KORKUYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 4-10 Aralık tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka haritasını açıklamasının ardından Edirne'nin vaka oranı en çok artan iller arasında ilk sırada yer alması kent esnafını tekrar kapanma yaşanması, vatandaşı ise hastalığın yayılma riskinin artması konusunda endişelendiriyor.

Edirne'nin en işlek ve kalabalık noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde en çok da gençlerin maske takmadığı dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 4-10 Aralık tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıklamasının ardından Edirne'nin en çok artış yaşanan iller arasında ilk sırada olduğu görüldü. Bu durum geçtiğimiz yıl salgın tedbirleri kapsamında uygulanan kapanma ve sokağa çıkma kısıtlamalarının tekrar yaşanabileceği düşüncesine kapılan esnafı düşündürürken, vatandaşları ise Türkiye'de de görülen Omicron varyantı ve Covid-19 salgınının yayılma riskinin artmasına karşı korkutuyor.

Türkiye geneline bakıldığında Edirne’nin vaka artışında ilk sırada olmasının çok üzücü olduğunu belirten esnaf Rahmi Cömert, bu durum karşısında Edirne halkının daha temkinli olması ve kurallara uyuma daha çok özen göstermesi gerektiğinin bir kez daha görüldüğünü ifade etti.

"ESNAF OLARAK BİR DAHA KAPANMA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Esnaf olarak tüm Edirnelilere maske, mesafe ve hijyene uyum çağrısında bulunan Cömert, "Hem esnaf arkadaşlar hem de vatandaşlar maske, mesafe ve hijyene uyumu ihmal etmesinler. Esnaf olarak bir daha kapanma yaşamak istemiyoruz. Böyle bir şey düşünmek bile istemiyoruz. Esnaf zaten zor ayakta duruyor böyle bir şey olursa kötü olur. O açıdan esnafın da kurallara uyuma dikkat etmesi lazım. Her gelen müşteriyi uyarması gerekir. Çok fazla maskesiz dolaşan var. Aslında aynı zamanda aşılama oranı da yüksek olan illerden birisiyiz. Ama buna güvenmesinler aşı olanlar da bu illete yakalanıyor. Bunu nasıl olduğunu ve nereden geldiğini kimse bilmiyor. O açıdan bundan sonra daha fazla dikkat etmeliyiz” diye konuştu.

Trakya’da korkutan artış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan korona virüs verilerinde Trakya bölgesindeki Edirne ilk sırada yer alırken, Tekirdağ 3, Kırklareli ise 6’ncı sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan korona virüs verilerinde Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne il bazlı sıralamada ilk 10’da yer aldı. 4-10 Aralık arasında vaka yoğunluğunun arttığı ilk 10 il sıralamasında Edirne ilk sırada yer alırken, Tekirdağ 3’üncü sırada, Kırklareli ise 6’ncı sırada yer aldı.

100 bin kişide görülen korona virüs vaka tablosunda ilk sırada yer alan Edirne 278,59’dan 311,95’e, üçüncü sırada yer alan Tekirdağ 336,63’ten 358,63’e, 6’ncı sırada yer alan Kırklareli ise 456,13’ten 467,747’ye erişirken, Trakya'daki bu 3 il Türkiye ortalamasında göre ilk 10’da yer alıyor.

Aşılamada Türkiye ortalamasının üzerinde

Korona virüs aşılamalarında da Edirne yüzde 82,4, Tekirdağ yüzde 82,0 Kırklareli ise yüzde 84,3 oranla aşılamada Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyor. Aşılamada mavi tonlarda olan Trakya'da, HES uygulamasındaki yoğunluk haritasında ise kırmızı tonlar giderek artıyor.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşısını olan Efecan Ferah pandemiden korktuklarını belirterek, herkesi aşı olmaya davet etti.

4. doz aşısını olan Hüseyin Eti hastalıktan korunmak için aşısını olduğunu vurgulayarak “Hastalıktan korunmak için 4. doz aşımı oldum. Herkes aşısını hemen olsun. Aşısını vurdurmayanlar aşısını yaptırsın” dedi.

 
Erdoğan’dan TURKOVAC müjdesi
 
Erzurum Kasım ayı taşıt varlığı açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
372 mahalleye ulaşım sağlanamıyor
Erzurum’da dün gün boyu devam eden kar yağışı sonrası kent genelinde 372 ...
 Erzurum’da 4 ilçede okullara kar tatili
Erzurum’da kar yağışı nedeniyle dört ilçede okullar bugün tatil edildi.
Erzurum’da düşündürücü rahatlık !
Erzurum her yüz binde görülen kovid vakası sayısı düşüklüğüyle, hastalığın ...
 
Erzurum’da vaka sayısı 22,02’ye düştü
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da her yüz binde görülen covid19 vaka ...
Erzurum 2’inci doz aşı oranı 71.4’e çıktı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı ...
Aydemir: ‘Doğu Türkistan yüreğimizdir'
Aydemir: ‘İsa Yusuf Alptekin’i rahmetle anıyoruz’
 
Dadaş Rektöre Kazakistan’dan madalya
Dost ve kardeş iki ülke Türkiye ile Kırgızistan’ın ortak kurduğu, eğitimdeki ...
Erzurum'un kadim geleneği ‘1001 Hatim' başladı
Erzurum’u doğal afetlerden korumak için Pir Ali Baba tarafından yaklaşık ...
Erzurum’da vaka sayısı 35.48’e indi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da her yüz binde görülen covid19 vaka ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri