Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>TÜRKİYE
15 Kasım 2022 Salı - 00:45

Erdoğan G-20 Zirve Gündemini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi nedeniyle Endonezya’ya hareketi öncesi düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır” dedi.

Erdoğan G-20 Zirve Gündemini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi nedeniyle Endonezya’ya hareketi öncesi düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır” dedi.

TOPARLANMA ANLAYIŞI

Erdoğan, ‘ Bu seneki zirve birlikte toparlanma daha güçlü toparlanma ana teması altında icra edilecek. Türkiye olarak salgının sağlıkla ilgili boyutunun atlatıldığı bu dönemde birlikte toparlanma anlayışıyla yürütülen çalışmalara yoğun katkı sağladık.’ dedi

TÜRKİYE GÜNDEM OLUŞTURDU

Erdoğan, ‘Dönem başkanlığımız sırasında G20 tarihindeki ilk enerji bakanları toplantısını düzenlemiş ve meselenin ehemmiyetine dikkat çekmiştik. Aradan geçen sürede ülkemizin 7 yıl önce gündeme taşıdığı hususların ne kadar yerinde ve isabetli olduğu görülmüş oldu” diye konuştu.

TAHIL KORİDORU

Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gıda krizinin önüne geçilmesi amacıyla Rusya-Ukrayna ve Birleşmiş Milletlerle birlikte Karadeniz'de tahıl koridorunu hayata geçirdik. Bu sayede 10 milyon tondan fazla tahılın dünya pazarına ulaşmasını temin ettik. ‘ açıklamasında bulundu

AFRİKA VURGUSU

Erdoğan, ‘Tahılın başta Afrika olmak üzere en çok ihtiyacı olan ülkelere ulaştırılması içinde çaba sarf ediyoruz. Özellikle Sudan gibi Somali gibi fakir tahıla ciddi manada ilgisi olan bu ülkelerle Afrika'nın diğer ülkelerine bu tahılı, gübreyi ulaştırmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.’dedi

SAĞLIK G-20 GÜNDEMİNDE

Erdoğan, ‘Zirve gündeminin ikinci ana maddesini sağlık başlığı oluşturuyor. Salgın döneminde Gelişmiş ülkelerin dahi bocaladığı o günlerde Türkiye olarak hem içeride hem de yurt dışında son derece başarılı bir sınav verdik. ‘ diye konuştu

DİJİTAL GÜNDEM

Erdoğan, “Bali’deki 3’üncü ana gündem maddesi dijital dönüşümdür. Dijital dönüşüm konusunda da bu sene kapsayıcılık teması ön plana çıkıyor. Bu noktada kimseyi dışarıda bırakmayan bir yapının temellerini nasıl atılması gerektiği yönünde fikir teatisinde bulunacağız.’ açıklamasını yaptı

 

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, 17’nci G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Endonezya’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamayla ilgili açıklamada bulunarak, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali’de düzenlenecek zirveye gideceğini hatırlatarak, bu yılki zirvenin birlikte ve daha güçlü toparlanma ana teması etrafında icra edileceğini aktardı.

“KÜRESEL ENFLASYON DALGASI TÜM EKONOMİLERİ DERİNDEN SARSIYOR”

Türkiye olarak salgının sağlıkla ilgili boyutunun anlatıldığı bu dönemde, birlikte toparlanma anlayışıyla yürütülen çalışmalara yoğun katkı sağladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel gündemin en üst sıralarında yer alan gıda ve enerji güvenliğinin, zirvenin temel başlıkları olarak tespit edildiğini bildirdi.

RESESYON TEHDİTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle koronavirüs salgınının, Rusya ve Ukrayna savaşının, günlük hayatı etkileyen kritik başlıkların ilk sıraya yerleştirildiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Neticede yaşanan küresel enflasyon dalgası tüm ekonomileri derinden sarsarken, resesyon tehdidini de beraberinde getiriyor. Antalya bildirimimizde, diğer hususların yanı sıra gıda israfının azaltılması noktasında 20’ler grubu olarak taahhütte bulunmuştuk. Yine dönem başkanlığımız sırasında G-20 tarihinde ilk enerji bakanları toplantısını düzenlemiş ve meselenin ehemmiyetine dikkat çekmiştik. Aradan geçen sürede ülkemizin 7 yıl önce gündeme taşıdığı hususların yerinde ve isabetli olduğu görülmüş oldu.”

TAHIL KORİDORU

Gıda krizinin önüne geçilmesi amacıyla Rusya-Ukrayna ve BM ile Karadeniz’de tahıl koridoru girişimini hayata geçirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sayede 10 milyon tondan daha fazla tahılın dünya pazarına uluşmasını temin ettik. Sürecin devam etmesi için gayretlerimizi sürdürürken, tahılın başta Afrika olmak üzere en çok ihtiyacı olan ülkelere ulaştırılması için çaba sarf ediyoruz. Bali’de mevkidaşlarımızla görüşmemizde, bu konunun üzerinde özellikle duracağım. Afrika’nın ülkelerini bu tahıla ulaştırmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Türkiye’nin yaşanmakta olan enerji krizinin çözümü bakımından da anahtar konumda olduğunu hatırlatacağını kaydetti.

“SALGIN DÖNEMİNDE YAŞANANLAR, KÜRESEL SAĞLIK SİSTEMİNDEKİ AÇIKLARI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ”

Zirve gündeminin ikinci ana maddesini “sağlık” başlığının oluşturduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde yaşananların, küresel sağlık sistemindeki açıkları, yetersizlikleri ve adaletsizlikleri gözler önüne serdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşıya zamanında erişemediği veya asgari sağlık hizmetini alamadığı için yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiğini anlatarak, gelişmiş ülkelerin dahi bocaladığı o günlerde Türkiye olarak hem içeride hem de yurt dışında son derece başarılı bir sınav verdiklerini ifade etti.

SAĞLIK ALTYAPIBI

2002’den beri sağlık altyapısına, sağlık hizmetlerinin kalitesine ve sosyal güvenlik sistemine yaptıkları yatırımlarla müspet neticeleri görme fırsatını bulduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi bu güçlü birikimi Health Türkiye markasıyla uluslararası arenaya taşıyor, vatandaşlarımızla beraber tüm insanlığın hizmetine sunuyoruz. G20 toplantılarında Türkiye’nin tecrübeleri ışığında atılacak adımların ve hazırlıklarımızın neler olması gerektiğini ifade edeceğiz” dedi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali’deki üçüncü ana gündem maddesinin “dijital dönüşüm” olduğuna işaret ederek, dijital dönüşüm konusunda da bu sene kapsayıcılık temasının ön plana çıktığını dile getirdi. Bu noktada da kimseyi dışarıda bırakmayan bir yapının temellerinin nasıl atılması gerektiği yönünde fikir teatisinde bulunacaklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin elektronik devlet ve dijital dönüşüm çalışmalarında yakaladığı başarıyı muhataplarıyla paylaşma imkânı elde edeceklerini vurguladı.

İKİLİ GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve marjında ayrıca mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de yapacağını belirterek, “Ev sahibi Endonezya’nın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim, Joko Widodo’yla ise yarın daha kapsamlı şekilde görüşeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanıyla stratejik ortaklık temelinde geliştirdiğimiz derin tarihi bağlara dayalı ikili ilişkilerimizi tüm yönleriyle ele alacağız. Bölgesel ve uluslararası meselelere dair görüş alışverişinde bulunacak, G20, ASEAN ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi çok taraflı platformlardaki iş birliğimizi gözden geçireceğiz” bilgisini verdi.

Ziyaretin ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

FETÖ’NÜN AMERİKA’DA SAKLANMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özbekistan Zirvesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlamıştınız. Türk devletlerindeki FETÖ yapılanmasıyla mücadeleye değinmiştiniz. Şöyle bir sözünüz olmuştu; ‘FETÖ’yü Biden saklıyor.’ demiştiniz. Bu kapsamda ABD Başkanı Biden’la bir görüşmeniz olacak mı?” sorusu üzerine, şunları söyledi: “Tabii bu biraz da ifadelerimizi yanlış merkezlere çekme gibi bir durum oluyor. Şimdi Amerika’da saklandığını veya Amerika’da bu adamın özellikle gizlendiğini, orada Amerika yönetiminin her türlü desteği verdiğini zaten geçmişten bu yana hep söyledik. Bunu Biden’ın kendisine Başkan Yardımcısı olduğu zaman da söylemiştim. ‘Bunu niye vermiyorsunuz, verin’ diye. ‘Bak bizden papazı istediniz verdik. Sizdeki papazı da bize verin’ demiştik. Ama maalesef tabii bunları hem biliyorsunuz orada kart ile izni de veriyorlar ve orada da yaşam imkânı da bunlara sağlıyorlar. Orada gayet büyük kaşane, orada yaşamını sadece kendisi değil avanesiyle birlikte Amerika’da sağlıyor. Ve yanındaki terör örgütünün bağlantılısı olanlarla birlikte yaşamlarını Amerika’nın değişik eyaletlerinde, başta Pensilvanya olmak üzere sürdürüyorlar. Tabii bu defa Sayın Biden’la bir görüşme durumumuz tekrar olursa bunu da yine kendisiyle tekrar konuşacağız.”

“AVRUPA BİRLİĞİ NE DEMİŞ, BUNLARIN HİÇBİRİSİ BİZİ İLGİLENDİRMEZ”

Türk Devletleri Teşkilatı’nda Kıbrıs’ın gözlemci üye olmasına Avrupa’dan gelen tepkiler ve “federasyon çözümü” konusunun dile getirilmesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) özellikle Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak kabul edilmiş olmasının önemli bir adım olduğunu söyledi.

KKTC

KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olmasının altını güçlendireceklerini, bu şekilde adımlar atarak devam edeceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir diğer taraftan da tabii şu anda biliyorsunuz Kuzey Kıbrıs’ta gerek parlamento binasının yapımı gerek Cumhurbaşkanlığı binasının yapımı bütün bunlarla beraber de bir adım atılıyor. Bunların hepsi Kuzey Kıbrıs’taki gelişmeleri çok daha güçlendirmeye yönelik bir adımdır. Altyapıyı da üstyapıyı da Kuzey Kıbrıs’ta farklı adımları atacağız” dedi.

BİZİM BAKIŞ AÇIMIZ BELLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Avrupa Birliği ne demiş, Avrupa Birliği nasıl bakıyor, bizi bunların hiçbirisi ilgilendirmez. Biz nasıl bakıyoruz? Bu önemlidir. Bizim bakış açımız belli. İşte bunu ne yaptık, orada ifade ettik, orada Türk Devletleri Teşkilatı’nın liderleriyle mutabık kaldık. Ama ondan önce de ne yaptık? Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda açıklamamızı yaptık. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığımız açıklama geleceğe bir ufuktur. Süreç devam ediyor. Temennim odur ki Kuzey Kıbrıslı kendine sahip çıksın.”

TÜRKİYE’NİN ENERJİ MERKEZİ OLMA ADIMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya, G-20’de Türkiye’yle enerji alanında yeni girişimler başlatacaklarını duyurmuştu. Enerji merkezi olma konusunda yeni bir adım mı atılacak, bununla ilgili farklı detaylar var mı?” sorusu üzerine şunları kaydetti: “Bu konuyla ilgili olarak gerek Sayın Putin, gerek sözcüleri hepsi bu açıklamayı zaten yaptılar. Türkiye’nin enerjide de bir hub olması konusunda açıklamalar yapıldı ve inşallah bu atılacak adımlarla birlikte Türkiye gerçekten gerek Batı’ya gerek bütün çevreye bir hub olarak buradan doğal gazla bir dağıtımın yapılması, enerjide aynı şekilde bir dağıtımın yapılması ve bütün bunlarla beraber inşallah şöyle önümüzdeki ayın başlarında falan bir Türkmenistan ziyaretimiz olacak. Türkmenistan’da gerek Türkmenbaşı’yla gerek İlham Aliyev kardeşimle orada da üçlü olarak bir araya geleceğiz. Orada da bunlarla ilgili bir gelişmeyi değerlendireceğiz. Temenni ediyorum ki oradan alacağımız netice de bu konularda güzel gelişmelere vesile olacaktır.”

 

 

 

 
Bahçeli’den sert tepki
 
78 yıldan beri dinmeyen acı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC için tarihi yaklaşım
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bugün gerçekleştirilen Türk Devletleri ...
TDT’nin yeni Genel Sekreteri Ömüraliyev oldu
Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreterliğine Kırgızistan’ın Ankara ...
'Erdoğan Dünya çapında büyük devlet adamı’
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Erdoğan: 'Türk dünyası olarak daha güçlüyüz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Semerkant'ta "Türk Dünyası Ali Nişanı" verildi
Türk Dünyası tek yürek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk Yatırım Fonu'nun mümkün olan en kısa sürede ...
Erdoğan’dan ezeli ve ebedi kardeşlik vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan’da Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi
 
'Türkiye Yüzyılı’nı birlikte yükselteceğiz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sahip olduğumuz imkanları, yeni ...
Türk Dünyası Tarihi Zirvede buluşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesinde gerçekleştirdiği ...
'Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla geleceğe hazırlanıyoruz’
Erdoğan, 'Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri