Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
23 Aralık 2022 Cuma - 06:24

Erbaş Gençlik Çalıştayına seslendi

Erbaş, “Yarına dair söyleyecek sözü, hedefi ve ideali olanlar, bugünün gençlerinin gündeminden haberdar olmak zorundadır. Onların ilgi, beklenti ve yönelimlerini göz ardı ederek, onlar üzerinden bir gelecek tasavvuru oluşturmak elbette mümkün olmayacaktır” dedi

Erbaş Gençlik Çalıştayına seslendi

Gençlik Çalıştayı'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Yarına dair söyleyecek sözü, hedefi ve ideali olanlar, bugünün gençlerinin gündeminden haberdar olmak zorundadır. Onların ilgi, beklenti ve yönelimlerini göz ardı ederek, onlar üzerinden bir gelecek tasavvuru oluşturmak elbette mümkün olmayacaktır” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl 3'ncüsünü düzenlediği Gençlik Çalıştayı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş’ın başkanlığında üniversite rektörleri, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla başladı. Gençlik koordinatörlük faaliyetlerine dair kısa filmin ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Türkiye’nin 30-35 milyon gence sahip bir ülke olduğunu belirterek, genç sayısının nicelik olarak fazla olmasının en büyük servet olduğunu dile getirdi. Gençlerin köklerine ve değerlerine bağlı olarak yetiştirilmesinin temel amaçları olduğunu dile getiren Erbaş, geleceğin emanet edileceği gençlerin nasıl yetiştirilmesi gerektiğinin çalıştayda müzakere edileceğini söyledi.
“YÜKSELMENİN İMKANI GENÇLERİN HAYALLERİNDE VE GAYRETLERİNDE GİZLİDİR”
Bir toplumun geleceğinin toplumun temel dinamiklerinden olan gençler sayesinde şekillendiğine dikkat çeken Erbaş, “Huzurlu ve güvenli bir gelecek inşa etmek, ancak maddi ve manevi bakımdan donanımlı ve hayati değerler üzerinden okuma kabiliyetine sahip bir gençlikle mümkündür. Toplumsal gelişmenin ve yükselmenin imkanı, gençlerin hayallerinde ve gayretlerinde gizlidir. Gençlerin omuzlarında yükselerek tüm insanlığa model olan asrı saadet, bu noktada bizler için önemli bir referanstır” ifadelerini kullandı.
Gençliğin toplumun aynası olduğunu ifade ederek Nurettin Topçu’nun “Gençlik, geleceğin tohumudur” sözlerini hatırlatan Erbaş, “Dolayısıyla yarınlarının nasıl olacağını görmek isteyenlerin bu tohumun özüne bakmaları kafidir. Gençlerin enerjilerini tükettiği alan, o toplumun kimliği ve geleceği hakkında bizlere önemli ipucu vermektedir. Gençlerini ihmal eden toplumlar, geleceğe dair umutlarını heba etmiş demektir. Ne var ki bugün bilginin, inancın ve ahlakın örselendiği; değerlerin itibarsızlaştırıldığı bir çağa tanıklık ediyoruz. Dünya, köklü değişim ve dönüşümlere sahne oluyor. Özellikle son yıllarda küresel ölçekte yaşanan sosyo-kültürel, ekonomik değişmeler ve teknolojik gelişmeler, bireysel ve sosyal hayatta ciddi dönüşümlere sebep oluyor. Bu durumun olumsuz yansımalarından da en fazla gençler ve çocuklar etkileniyor. Bugün gençlerimizi ve dolayısıyla geleceğimizi tehdit eden pek çok olumsuzlukla karşı karşıyayız” değerlendirmesini yaptı.
“HAYATA VE SOSYAL İLİŞKİLERE DAİR SORUNLARI DA BERABERİNDE GETİRMEKTEDİR”
20. yüzyıla kadar gençlerin şahsiyetinin aile, okul ve sosyal çevre üçgeninde şekillendiğini kaydeden Erbaş, “Özellikle ailenin belirleyici bir faktör olduğu bu süreçte gençliğe tesir eden unsurlar, büyük ölçüde okul, mahalle ve sosyal çevre ile sınırlıydı. Ancak son yıllarda teknoloji alanında yaşanan baş döndürücü gelişmelerle birlikte gençlerin başta şahsiyetleri olmak üzere duygu, düşünce ve ideallerine yön verme hususunda internet, dijital ortamlar ve sanal mecralar, bu sürece yoğun ve etkin bir şekilde dâhil oldu. Hatta bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin bir tezahürü olarak hayatın her alanını kuşatan dijital dünya ve sosyal medya mecraları, gençlerin iletişim ve etkileşim biçimlerinin ana mecrası haline geldi. Elbette bu yeni teknolojik gelişmeler, gündelik hayatı önemli ölçüde kolaylaştırmaktadır. Fakat değerler açısından derin savrulmalara zemin teşkil eden bu süreç, hayata ve sosyal ilişkilere dair yeni ve girift sorunları da beraberinde getirmektedir” diye konuştu.
Değerler açısından savrulmalar yaşandığına ve istikbalin teminat altına alınabilmesi için gençlere karşı ilgi ve yakınlık gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Erbaş, “Bugün özellikle gençleri cenderesine alan fikrî ve ahlaki bunalımların kökenleri üzerinde iyi düşünmek zorundayız. Onların hayatlarını ve istikballerini karartan duygusal ve ruhsal sorunların arka planını doğru tespit ederek sebepleri izole edecek stratejiler geliştirmek mecburiyetindeyiz. Yarına dair söyleyecek sözü, hedefi ve ideali olanlar, bugünün gençlerinin gündeminden haberdar olmak zorundadır. Onların ilgi, beklenti ve yönelimlerini göz ardı ederek onlar üzerinden bir gelecek tasavvuru oluşturmak elbette mümkün olmayacaktır” şeklinde konuştu.
“İYİ BİR İNSAN VE İYİ BİR VATANDAŞ YETİŞTİREBİLMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMALIYIZ”
Gençleri İslam’ın ilkeleriyle şekillenmiş olan medeniyet değerleri ile buluşturma yollarının araştırılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Erbaş şunları söyledi:
“Onları hakikatin sahih bilgisiyle buluşturmanın araçlarını geliştirmeliyiz. Onları duygu düşünce ve zihin dünyalarını sağlam bir zemin üzerinde, doğru malzemelerle, uygun bir imarla ve yetenekli ustaların ellerinde inşa etmenin yollarını bulmalıyız. Gençlerimizi iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışmalıyız. İşte o zaman hem kendimiz hem de tüm insanlık için umut dolu bir gelecekten söz edebiliriz.”
Çalıştay, gençlerin nasıl yetiştirilmesine dair müzakereler ile akşam saatlerine kadar devam edecek.

 
Şentop: 'Türkçe barışın sembolü'
 
2022 yılı haber en’leri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelli istihdamında rekor seviye
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “2002 yılında kamuda çalışan ...
ESTP’den YTÜ Öğretim Görevlisi Kutay’a sert tepki
Kısa adı ESTP olan ve bünyesinde 40 dernek, vakıf ve sendikanın bulunduğu Erzurum Sivil ...
YRP’den sert tepki
Peygamber efendimize hakaret eden Öğretim görevlisi Uğur Kutay'a bir tepkide ...
 
Palandöken’de hafta sonu yoğunluğu
Palandöken Kayak Merkezi hafta sonunda kayak severlerin akınına uğradı.
Erzurum STP Güvenli ile devam etti
Erzurum Sivil Toplum Platformu Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. ...
Aşkale’de 3.9 büyüklüğünde deprem
Erzurum’un Aşkale ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Sıfır atık vizyonu Dünya gündeminde
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “BM Genel Kurulu ...
Erbaş: '90 bin camimizde hutbe konumuz çocuk'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bugün 90 bin camimizde hutbe ...
Büyükşehir ve ATAUNİ’den işbirliği
Çomaklı, Erzurum’daki sokak hayvanlarının korunması ve sağlığına yönelik ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri