Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>GUNCEL
20 Haziran 2019 Perşembe - 03:50

Erbaş: “200 bin hocamızla seferber olmuş durumdayız”

Diyanet İşleri Başkanlığının yaz Kur'an kursları başladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 200 bine yakın hocamızla seferber olmuş durumdayız” dedi.

Erbaş: “200 bin hocamızla seferber olmuş durumdayız”

Diyanet İşleri Başkanlığının yaz Kur'an kursları başladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 200 bine yakın hocamızla seferber olmuş durumdayız” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, “Camiler Çocukla Dolsun Ahlakı Kur'an Olsun” temasıyla yaz Kur'an kurslarının açılışı yapıldı. Programa Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşlerinde görevli personel ve çok sayıda çocuk katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Çankaya Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklar, okudukları şiirler, seslendirdikleri ilahiler ve yaptıkları gösterilerle programa renk kattılar.

Açılış programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yaz Kur'an kurslarının önemine vurgu yaparak, ”Her yaz tatili döneminde olduğu gibi bu yıl da başlatmanın, başlatmış olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. 90 bin camimizle ve 25 bin Kur'an kursumuzla, çocuğumuzla ve gencimizle beraberiz. Bu kurslar sayesinde doğru bir yöntemle ve bilgiyle dinimizi öğrenecekler. Temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri öğrenerek ruhlarına hakikat tohumları ekecekler“ diye konuştu.

Kur'an kurslarının çocukların gelişiminde rol aldığını aktaran Erbaş, ”Heyecanlıyız, çünkü yeryüzüne temiz bir fıtratla gelen çocuklarımızın kendisiyle, toplumla, Rabbiyle barışık duyarlı, sorumluluk sahibi insanlar olarak yetişmesi temennisi ve sorumluluğunu taşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün hocalarımızla birlikte, bütün idarecilerimizle birlikte bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmenin de heyecanını yaşıyoruz. Sevinçliyiz, çünkü İslam'ı tanıyan çocuklarımız yeryüzündeki en yüce idealin yaratana itaat, yaratılanlara merhamet olduğunu öğrenecekler. Camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda Kur'an ile tanışan nesiller insana yakışan zihniyetin adalet, merhamet, paylaşma ve yardımlaşma olduğunu öğrenecekler ”ifadelerini kullandı.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI OLARAK 200 BİNE YAKIN HOCAMIZLA SEFERBER OLMUŞ DURUMDAYIZ”

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çocukları yetiştirmek için hazır olduklarını ifade eden Erbaş, şunları kaydetti:

"Sevinçliyiz, çünkü bizim medeniyetimizde üç eğitim mekanının değeri oldukça büyüktür. Bunlardan ilki toplumun dinini ve kültürel irtibatını sağlayan en temel değer eğitim yuvamız ailedir. Bu sene camiler çocukla dolsun, ahlakı Kur'an olsun bu tema ile yaz Kur'an kurslarında tüm çocuklarımızla ve tüm gençlerimizle birlikte olabilmek için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 200 bine yakın hocamızla seferber olmuş durumdayız. Çocukların her yönden gelişimi, geleceğe her türlü hazırlanması ve hayatı öğrenebilmesi için kariyerlerinin yanında manevi gelişmeleri de önemlidir. Yaz Kur'an kurslarımız çocukların yaz tatilini değerlendirebileceği en iyi imkandır. Çocuklarımızın karakter inşası ve değerler inşası açısından önemli bir fırsattır. Çocukları ellerinden tutup camiye getirmemiz oldukça önemlidir. Çocuklarımızın tatil dönemi olduğunun farkındayız. Bunun için cami görevlilerimiz, Kur'an kursu hocalarımız, müftülerimiz ve cami hocalarımızla bu farkındalığa yönelik özel hazırlıklar yapıyoruz. Çocuklarımızı yoracak ve onların tatillerini daraltacak bir program değildir.”

“Onlara nasihat vermekten öte örneklik yoluyla değerlerimizi sevdirin”

Ailelere de tavsiyelerde bulunan Erbaş, “Sizlerden özel istirhamım şudur; çocuklarımızın camiye gelmelerine katkı sağlayın, onları sevin, teşvik edin. Onlara nasihat vermekten öte örneklik yoluyla değerlerimizi sevdirin. Çocuklardan bir yetişkin tavrı beklemeyin, bırakın camide neşeli olsunlar, koşsunlar oynasınlar, yeri geldiğinde namaz kılsınlar. Yanlış bir davranışımız ile camiden ve İslam'dan uzaklaşmanın da bir vebal olduğunu unutmayalım” dedi.

 
Doğu yaylalarında karla mücadele
 
Doğu’da yerli tohum, yerli üretim seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yapraklı ve Karabulutlu dekanlığa atandı
Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Sağlık ...
Aydemir: ‘Şehid Mursi, ebediyyen rahmetle anılacak’
Aydemir, Mısır’ın seçimle iş başına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi’nin ...
Örnek aile takdir topluyor
Erzurum’da bir aile her hafta sonu Atatürk Üniversitesi Kampüsü içerisinde ...
 
Karataş’tan İstanbul’da Cumhur ittifakı mesaisi
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Güngören-İspir Mescitli Köyü ve Sancaktepe ...
Vali Memiş’ten Babalar Günü mesajı 
 Erzurum Valisi Okay Memiş, “Toplumun temel taşını oluşturan aile; sevgi, ...
Dünyanın en ilginç mesleğini Erzurum'da icra ediyor
Erzurumlu operatör dünyanın en ilginç mesleklerinden biri olan Zamboni ...
 
''FETÖ unsurlarından temizlendikçe güçleniyoruz”
Jandarma teşkilatının kuruluşunun 180. yıldönümü etkinlikleri Erzurum’da ...
Emeklilere özel konut projesi için girişimler sürüyor 
Emeklilerin ev sahibi olması noktasında özverili bir çalışma sergileyen ...
Sıfır Atık Projesi’ne DAP’tan destek 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri