Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hacımüftüoğlu ERAS sempozyumunda konuştu
Hacımüftüoğlu ERAS sempozyumunda konuştu
Milli Eğitim Akademisi Hazırlık Eğitimi takvimi açıklandı
Milli Eğitim Akademisi Hazırlık Eğitimi takvimi açıklandı
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1
Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 3 - Hatayspor: 1
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 3 - Hatayspor: 1
HABERLER>EĞİTİM
15 Kasım 2025 Cumartesi - 08:14

EBYÜ ve ATAUNİV'den iş birliği protokolü

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi arasında bilimsel araştırmalar, Ar-Ge faaliyetleri ve ortak projelere yönelik iş birliğini içeren "Bölge Üniversiteleri Araştırma, Geliştirme ve İş Birliği Projesi (BÖGEP)’’ protokolü imzalandı.

EBYÜ ve ATAUNİV den iş birliği protokolü

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi arasında bilimsel araştırmalar, Ar-Ge faaliyetleri ve ortak projelere yönelik iş birliğini içeren "Bölge Üniversiteleri Araştırma, Geliştirme ve İş Birliği Projesi (BÖGEP)’’ protokolü imzalandı. Protokol imza töreninde Rektör yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Çağrı Çırak ve Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu da bulundu.
Toplantının ardından, Rektör Prof. Dr. Akın Levent ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu iş birliğini resmileştiren protokole imza attı. İmzalanan protokol iki üniversitenin ortak projeler geliştirmesini teşvik etmeyi, akademik bilgilerin daha etkin şekilde paylaşılmasını sağlamayı, mevcut araştırma altyapılarının karşılıklı olarak kullanılmasını kolaylaştırmayı ve uluslararası alandaki görünürlüğü artırmayı hedeflemekte.
Bu çerçevede yürütülecek çalışmalara Atatürk Üniversitesi BAP Koordinatörlüğü tarafından destek verileceği belirtilirken, her iki kurumun da hazırlayacağı yıllık raporlarla iş birliğinin sürdürülebilirliğinin düzenli olarak değerlendirileceği ifade edildi. Bu iş birliğinin, hem bölgenin gelişimine katkıda bulunacağı hem de iki üniversite arasında bilimsel bağları güçlendireceği vurgulandı.
Rektör Prof. Dr. Akın Levent, iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Ülkemizin köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi ile yürütülecek bu ortak çalışmaların, araştırma kapasitemize önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyim. Bilimsel üretimde paylaşımı, dayanışmayı ve birlikte çalışma kültürünü temel alan bu tür girişimlere büyük önem veriyorum."
Rektör Prof. Dr. Akın Levent, destekleri dolayısıyla Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na teşekkür ederek protokolün iki üniversiteye de hayırlı olmasını ve başarılı sonuçlar getirmesini temenni etti.

 
Bilecik şehid Ongan'ı uğurladı
 
ZTK 4. Tur programı açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİV'den Bilimsel Güç Birliği ile Bölgesel Vizyon
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu; Çankırı Karatekin ...
Özvar YÖK'ün önceliklerini paylaştı
Özvar: "YÖK olarak son yıllarda Türk üniversitelerinin uluslararasılaşmasını ...
MEB 'Maziden Atiye' projesi uygulamada
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gençlere tarihî ve kültürel mirasımızı ...
 
MEB Öğretim Liderliği seminerleri devam ediyor
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen "Öğretim Liderliği" ...
Atatürk Üniversitesinde dijital bilgi üretim seferberliği
Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ...
Fidanlar, ‘Atatürk ve Vatan Sevgisi’ mesajlarıyla dikildi
Tüm eğitim kademelerinde öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı İLE ‘Atatürk’ten ...
 
Hacımüftüoğlu'ndan Atatürk'ü anma mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 10 Kasım Atatürk’ü ...
ATAUNİV'de bilimsel birikimin gururla taçlandığı gün
Atatürk Üniversitesi, bilimsel üretkenliği teşvik eden, araştırma temelli ...
YÖK öğrenci ve akademisyen istatistiklerini açıkladı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), güncel öğrenci ve akademisyen istatistiklerini açıkladı.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunların Oyuncağı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri