Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SPOR
23 Eylül 2022 Cuma - 12:05

‘Dünya Erzurum kampı için sıraya girmiş durumda’

Başarılı yüzücü Kuzey Tuncelli, yeni başarılar için hazırlıklarını Erzurum Olimpik Yüzme Havuzu'nda sürdürüyor. Milli yüzücünün antrenörü Aykut Çelik, olimpiyat biletini almak istediklerini söyledi.

‘Dünya Erzurum kampı için sıraya girmiş durumda’

Başarılı yüzücü Kuzey Tuncelli, yeni başarılar için hazırlıklarını Erzurum Olimpik Yüzme Havuzu'nda sürdürüyor. Milli yüzücünün antrenörü Aykut Çelik, olimpiyat biletini almak istediklerini söyledi.

Türkiye’de bin 500 metre serbest mesafe yüzmede birinci olan Kuzey Tuncelli, diğer taraftan bu kulvarda da Türkiye rekorunu elinde tutuyor. Antrenörü Aykut Çelik ise milli yüzücüsünden Avrupa'da gençlerde madalya beklerken, diğer yandan olimpiyat biletini de ellerine almak istiyor. Erzurum’da yükselti kampında bulunan yüzücüler, genel hazırlık döneminde kendilerini hazır hale getirmek için yoğun antrenmanlar yapıyor. Milliler, ilerleyen sürede Erzurum’da yedi tane yükselti kampı gerçekleştirmeyi planlıyor.

AYKUT ÇELİK: “OLİMPİYAT BİLETİNİ ELİMİZE ALMAK İSTİYORUZ”

Yüzücüsünden Avrupa'da gençlerde madalya beklediğini söyleyen Aykut Çelik, “Buraya gelen iki sporcumuz, birisi 14 yaş şampiyonu, diğeri ise 15 ve üstü yaş grubunda şampiyon durumunda. Yüzücülerimiz uzun mesafe bin 500 metrede yarışıyor. Şu anda genel hazırlık dönemindeyiz. Buraya ilerleyen zamanlarda 7 tane olimpik plan yapıyoruz. Yükselti antrenmanına uyum sağlama çalışmaları yapıyoruz. Yüzücülerimi Avrupa gençlerde final yüzdürmek istiyorum. Kuzey Tuncelli’den Avrupa gençlerde madalya bekliyorum. Aynı şekilde dünya gençlerde de madalya bekliyorum. Asıl hedefimiz olimpiyat biletini elimize almak istiyoruz” diye konuştu.

“DÜNYA BURADA ANTRENMAN YAPMAK İÇİN SIRAYA GİRMİŞ DURUMDA”

Erzurum kampının çok verimli geçtiğini de belirten Çelik, “Burada kampımız mükemmel geçiyor. Çünkü burası yükselti için müthiş bir şehir. Şehir merkezi olduğu için sıkılganlık olmuyor. Bu anlamda Erzurum muhteşem bir yer. Bu nedenle dünya burada antrenman yapmak için sıraya girmiş durumda. Sporcularım da ilk 5-6 gün rakımdan dolayı biraz zorlandı. Bundan sonraki kamplarımızda kendimizi tamamlamak istiyoruz. 2023 ve 2024 yılı bizim yılımız olacak diyorum” dedi.

Aykut Çelik, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kuzey Tuncelli, Türkiye rekortmeni konumunda bulunuyor. Türkiye rekortmeni olurken, dünya sıralamasında da kendi yaşının bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi ve en hızlı sporcusu durumunda. Bu bir şey ifade etmiyor. Önemli olan bunu bir sene sonraki yaşlarda da yapmak.”

KUZEY TUNCELLİ: “HEDEFİM OLİMPİYATLARDA FİNAL YÜZMEK”

Türkiye birincisi olarak kendi rekorlarını kırmak istediğini dile getiren Kuzey Tuncelli, “Yüzmeyle ilkokul 1. sınıfta hiperaktif olduğum için hocam tanıştırdı. Suyla aram çok iyi olduğu için ailem de beni yüzme kurslarına gönderdi. Daha sonra ben bir anda yüzme dalında arkadaşlarımdan daha çok öne çıktım. Bu şekilde sürekli başarılar birbirini takip etti. Burası şu anda çok güzel, sporcular için iyi durumda. Burada gelecekte 7 tane yükselti kampı yapacağız. 2024 Paris Olimpiyatları'na kadar çalışmalarımız devam edecek. Şu anda burada genel hazırlık dönemindeyiz. 22 günlük süreç ve gerçekten çok zorlu bir süreç, her sporcu bu süreci tamamlayamaz. Ben rekorlarımı çok zorlanarak elde ettim. Bu rekorları elde edebilmek için çok çalışmam gerekti. Kendi yaş grubumda en iyi dereceleri elde ettim. Şampiyonadaki hedeflerim ilk olarak Türkiye birincisi olmak ve kendi rekorumu kırmak istiyorum. Daha sonra gelecekteki olimpiyatlarda final yüzmek istiyorum. Teknik direktörüm beni her zaman destekler ve o benim hep yanımda oluyor. Yeni başarılara onunla beraber imza atmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 
İbrahim Hakkı Hz.'nin dehasına hayran kaldılar
 
Bilgin ekonomi gündemini yorumladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tribün başkanları sordu, Aydemir cevapladı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Ruhumuz Erzurumspor' sayfası ...
GSB’den engelliler için örnek yaklaşım
Erzurum, Malatya, Osmaniye, Adana ve Mersin’in Silifke ilçesinden gelen ...
Erzurumspor Resmi A Takım Oyuncu Listesi açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu kulüplerin A takım resmi listesini yayımladı. ...
 
Doğu Anadolu’dan çevre hassasiyeti mesajı
Van Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 5137 rakımlı Ağrı Dağı zirvesinde ...
Erzurum’da kayak sezonu erken açılacak
Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde kayak sezonunun daha erken açılabilmesi ...
Karbeyaz curlıngte fırtına gibi esti
Erzurum Karbeyaz Spor Kulübü, Süper Lig’de ortaya koyduğu maçlarla müsabakalarda fırtına gibi esti.
 
Türkiye Curling Süper Lig Finali Erzurum’da yapıldı
Erzurum’da yapılan Türkiye Curling Süper Lig Final müsabakaları tamamlandı. ...
Keçiörengücü Taşkın ile yeni sözleşme imzaladı
Ankara Keçiörengücü, Teknik Direktör Taner Taşkın ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı.
Taşkın Erzurumspor maçını değerlendirdi
Erzurumspor galibiyetini değerlendiren Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri