Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
5 Ekim 2021 Salı - 09:48

Dölekli, ‘Pasinler Türkiye'nin termal başkenti olacak’

Pasinler İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, yaklaşık 10 milyon lira harcanarak yapılan yeni büyük kaplıca, yeni aile kabinleri ve Termal Kale Otel’in hizmete açıldığını duyurdu.

Dölekli, ‘Pasinler Türkiye nin termal başkenti olacak’

Pasinler İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, yaklaşık 10 milyon lira harcanarak yapılan yeni büyük kaplıca, yeni aile kabinleri ve Termal Kale Otel’in hizmete açıldığını duyurdu. Çalışmaları ile halkın gönlünde taht kuran Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, "Türkiye'nin termal başkenti olacağız" dedi.
TURİST KALE OTEL
Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, atıl durumda bulunan Turistik Kale Otel’in yeniden imar edildiğini söyledi. Kale Otel’in restorantının, odalarının, lobisi, kabinleri ve çevresinin yenilendiğini kaydeden Başkan Dölekli,” Bu otel ve kabinler kullanılmaz haldeydi. Bu oteli ve iç mekanlarını başkan sona yeniledik. Yeni aile kabinleri yaptık. İnsanların hem tatil yapıp hemde şifaları sulardan faydalanması için beş yıldız konforunda bir otel haline getirdik. Bu otel ve kabinlerden faydalanmak için yerli ve yabancı turistleri bekliyoruz. Otelimizde son derece lüks bir de restoranımız var. Oteldeki kabinlerin saati büyüklüğüne göre saati 100-150 lira arasında değişiyor” dedi.
BÜYÜK KADIN KAPLICASI
Mevcut büyük kaplıcanın da tamamen tadilattan geçirildiğini söyleyen Başkan Dölekli,” Bu kaplıcamızı kadınlara ayırdık. Artık bu büyük kaplıcamız yalnız kadınlara hizmet verecek. Önceden gündüz kadınlar akşam erkekler bu kaplıcayı kullanıyordu. Fiyatını kişi başı 10 lira olarak belirledik” diye konuştu.
BÜYÜK ERKEK KAPLICASI
Mevcut kaplıcanın bulunduğu alana yeni büyük erkek kaplıcası yaptıklarını anlatan Başkan Dölekli, termal turizminde iddialı olduklarını yineledi. Yeni büyük kaplıcanın içerisinde duş, kurna ve yıkanma yerleri ile büyük bir sauna bulunduğunu söyleyen Başkan Dölekli,” Sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar bu kaplıcamız erkek müşterilerimize hizmet veriyor. Çok şükür artık kadınlar ve erkekler kaplıcaya girmek için sıra beklemiyor. Termal turizmde Pasinler’i hak ettiği yere getireceğiz. Bu kaplıcamızdan faydalanmak isteyenler 15 lira ücret ödüyorlar” dedi.
YENİ AİLE KABİNLERİ
Turistik Termal Otel’e ek olarak yeni aile kabinleri de yaptıklarını söyleyen Başkan Ahmet Dölekli, bu kabinlerin havuzlarının hem çok büyük hem de kalabalık aileler için uygun olduğunu belirtti. Kabinlerde havuz yanında duş, hamam ve yatak ve dinlenme odaları ve mutfaklarında bulunduğunu kaydeden Başkan Dölekli,” Bir lüks otelde aradığınız herşeyi yeni aile kabinlerinde bulabilirisiniz. İki katlı kabinlerin alt katında havuz üst katında ise dinlenme odaları var. Yerli ve yabancı turistler için ihtiyaç duyulan herşey bu kabinlerde mevcut” diye konuştu.
KÜÇÜK KAPLICA
Termal turizm bölgesinde bulunan küçük kaplıcanın da tamamen yenilendiğine değinen Başkan Dölekli,” Şirin güzel bir kaplıca oldu. Bu kaplıcamız da gün içerisinde hizmet veriyor. Ayrıca özel günler için de bu küçük kaplıcamız halkımızın hizmetindedir. Özel günler için bu kaplıcamızdan yararlanmak isteyenler saati 200 liradan faydalanabilecekler” diye konuştu.
KAPLICALARIN FAYDALARI
Pasinler Kaplıcalarının tarihi ve faydaları hakkında da bilgi veren Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, "Kaplıcamız Zulkadiroğullarından 1373 yılında Şah Bey tarafından yapılan Pasinler Kaplıcaları, bugüne kadar tadilat ve yenileme çalışmalarıyla korunarak günümüze kadar getirildi. Pasinler’de bulunan büyük, küçük, kale otel kaplıcaları ile yıllardır Pasinlerlilerin ve çevre illerden gelen şifa arayan vatandaşlara hizmet veriyor. Pasinler Kaplıcalarının kaynak suyunun sıcaklığı 45 derece olup, en önemli özelliklerininse suyunun Bikarbonatlı, Klorürlü, Sodyumlu, karbondioksitli ve kısmen radyoaktif bir bileşime sahip olmasından dolayı romatizma, sinir ve kas yorgunluğu, sinirsel hastalıklara, eklem ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi geldiği araştırmacılar tarafından belirlenmiştir" diye konuştu.
"TÜRKİYE'NİN TERMAL BAŞKENTİ OLACAĞIZ"
Pasinler'i hak ettiği yere getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Dölekli, "Mevut kaplıcalarımızın ve Kale Otel’in tadilatı, yeni büyük kaplıcamız, yeni aile kabinleri yerli ve yabancı turistlerin ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yaklaşık 10 milyon lira kadar yapmış olduğumuz yatırımlarla Pasinler ilçemizi inşallah termal turizmde cazibe merkezi haline getireceğiz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Kaplıcalardaki yenilikler devam edecek. Tamamen yenilenen ve vatandaşımıza hizmet verecek olan kaplıcalarımızla Türkiye'nin termal başkenti olacağız" dedi.

 
Duatepeliler İmam Hatip bekliyor
 
Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur bekleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duatepeliler İmam Hatip bekliyor
Köprüköy Duatepe Mahallesinde imamlık yapan İbrahim C. 1 yıl görev yaptığı ...
Erzurum – Karadeniz yolunda dev yatırım
Tamamlandığında dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ise en uzun ...
Bulanık’tan Erzurum’a gönül köprüsü
Muş’un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi'nin girişimleri ...
 
Terör bitti, yatırım geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ...
Yakutiye Belediyesinde İş Güvenliği gündemi
Yakutiye Belediyesi, personellerine İş Sağlığı ve Güvenliği ile "Türkiye ...
Huzur geldi, turizm canlandı
Terörden temizlenen ve huzur ortamının sağlandığı Hakkari’nin Kato Dağı'nın ...
 
Turizm dikkati Narman Peri Bacalarına yoğunlaştı
UNESCO Türkiye Milli Komisyonunca Dünya Geçici Miras Listesi’ne alınan ...
Sekmen, Vali Epcim’i ziyaret etti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’i ziyaret etti.
Yavuz, yapımı devam eden barajları değerlendirdi
Narman, Oltu ve Uzundere Baraj inşaatlarında incelemede bulunan DSİ Bölge ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri