Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 genel başkan partisine veda etti
2 genel başkan partisine veda etti
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
TBB Mart ayı Erzurum verilerini açıkladı
TBB Mart ayı Erzurum verilerini açıkladı
Erzurumspor ligde gündem oluşturmayı sürdürdü
Erzurumspor ligde gündem oluşturmayı sürdürdü
HABERLER>BÖLGEDEN
23 Ocak 2024 Salı - 03:18

Doğu Anadolu’da beyaz çile

Doğu Anadolu Bölgesinde en yüksek kar kalınlığı Bahçesaray’da 243 santimetre olarak kaydedildi. Sömestr tatili sebebiyle sporcu ve öğrenci yoğunluğu yaşayan Palandöken’de kar kalınlığı 1.5 metreyi aştı.

Doğu Anadolu’da beyaz çile

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kar yağışı ve zaman zaman oluşan sis ulaşımı ve günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölge illeri belediyeleri ve Özel İdareleri karla mücadelede yoğun mesai harcıyor. Erzurum’da Belediyeler özellikle kırsal alan ve şehir bağlantı yollarında karla mücadele veriyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde en yüksek kar kalınlığı Bahçesaray’da 243 santimetre olarak kaydedildi. Sömestr tatili sebebiyle sporcu ve öğrenci yoğunluğu yaşayan Palandöken’de kar kalınlığı 1.5 metreyi aştı.

KARLA MÜCADELE EKİPLERİ ÇEVRE YOLLARDA SEFERBER OLDU

Hava sıcaklığının gece eksi 11 derece ölçüldüğü Aşkale'de, kar yağışı sabah erken saatlerinde etkili olmaya başladı.

İlçe merkezinin aksine yüksek kesimlerde sert esen rüzgar ile birlikte kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilendi.

Aşkale Karayolları ekipleri sürücülerin yollarda zorluk yaşamadan seyahat etmeleri için iki önemli geçit, Tepebaşı ve Kop dağında, aralıksız olarak kar temizliği ve tuzlama çalışması yaptı.

Köylerde ise etkili kar yağışı yer yer 30 ile 40 santimetreyi bulurken Tepsicik ve Dağyurdu köylerinde ise 1 metreyi geçtiği öğrenildi.

KARLIOVA’DA KAR ÇİLESİ DEVAM EDİYOR
Bingöl’ün Karlıova ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. İlçeye bağlı 15 köy yolu ulaşıma kapanırken, sürücüler de araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeyle uğraştı.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından Bingöl merkezde sağanak yağış devam ederken, yüksek rakımlı bölgelerde ise kar yağışı etkili oluyor. 1940 rakımlı Karlıova ilçesinde hafta sonu başlayan kar, ilçe merkezinde 30 santime kadar ulaştı. Yeni haftaya karla başlayan esnaflar işyerlerinin önündeki karları atarken, sürücüler de araçlarının üzerinde biriken karları temizledi. Kar nedeniyle ilçeye bağlı 15 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenilirken, bazı araçlar ise ilerlemekte güçlük yaşadı.
Kar yağışının kendileri için bereket olduğunu belirten vatandaşlardan Ali Bulki, ''Her sene 1-2 metre kar yağışı oluyordu. Bu sene geç başladı. İki gündür de aralıksız bir yağış var. İnşallah bu kar devam eder, bizim için kar berekettir” dedi.
Ayrıca kar yağışı nedeniyle bazı mahallelerdeki yollar ulaşıma kapandı. Belediye ekipleri, mahalle ve caddelerde biriken karları temizlemek için çalışma başlattı.

KEPÇE BOYUNU GEÇEN YOLLARDA KARLA MÜCADELE

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kar savaşçıları tarafından yollarda kepçe boyunu geçen karla mücadele çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta 4 gün boyunca yoğun bir şekilde bastıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, kar kalınlığı ise yüksek kesimlerde 1 metreyi geçmişti. Bunun üzerine Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekiplerince kapalı yolların yeniden açılması için başlatılan çalışmalar ise devam ediyor. Özellikle ilçenin yüksek kesimlerde yer alan Doski Vadisi’nde bulunan köylerin yollarının açılması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Batman, Şırnak ve Ardahan için sarı kodlu uyarı yaparak; ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

YÜKSEKOVA'DA 7 METREYİ GEÇEN KAR TÜNELLERİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yer yer 7 metreyi aşan yollarda yürütülen çalışmalar sonucu oluşan kar tünelleri görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Yüksekova ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca köyü yolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı kepçe boyunu geçti. Yolun kapalı olması nedeniyle Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekiplerince çalışma başlatıldı. 7 metreyi geçen kar kalınlığında zorlukla ilerleyen ekipler, çığ tehlikesine rağmen çalışmalarını sürdürüyorlar.

Yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz yoğun bir çalışma yürüten ekiplerin açtığı yollar ise tünelleri andırdı. Açılan yollarda 7 metreyi aşan kar tünelleri ise görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

KARS’TA KAR 17 KÖY YOLUNU KAPATTI

Kars’ta kar yağışı ve tipi 17 köy yolunu ulaşıma kapattı. Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Kars’ta kar ve tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. kar ve tipinin etkili olduğu kentte, Merkez Akdere, Akyaka’ya bağlı İbiş, Kayadöven, Süngüderesi, Arpaçay’a bağlı Akmazdam, Bozyiğit, Dağköy, Gülyüzü, Kardeştepe, Kıraç, Taşbaşı, Melikköy, Taşdere, Taşlıağıl, Tepeköy, Digor’a bağlı Şatıroğlu, Şirinköy olmak üzere toplam 17 köyün Kars ile bağlantısı kesildi.

Yolları kapalı bulunan köyler için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği karla mücadele ekiplerince çalışma başlatıldı. Bir çok noktada aynı anda yürütülen çalışmalar bölgede etkili olan tipiden dolayı zaman zaman aksıyor. Özel İdare karla mücadele ekiplerinin kısa sürede kapalı köy yollarını açması bekleniyor. Ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor.

ARDAHAN’DA KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

Ardahan’da çam ormanlarının karla kaplanmasıyla, kartpostallık görüntüler oluştu.

Ardahan’da akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Ardahan - Çıldır karayolu üzende bulunan çam ağaçları, kar yağışının ardından beyaza büründü.

Karla birlikte beyaz örtüyle kaplanan çam ormanları güzel bir görüntü oluşturdu.

69 KİŞİ MAHSUR KALDI

- Muş-Mutki kara yolunun 10. kilometresinde, etkili olan fırtına ve tipi nedeniyle 22 araç içerinde mahsur kalan 69 kişi turuncu kahramanların özverili çalışması sonucunda kurtarıldı.

Muş-Mutki kara yolunun 10. kilometresinde araçlar, fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye Muş Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 4 saat bölgede mahsur kalan 22 araç ve araçlarda bulunan 69 kişi, ekipler tarafından kurtarıldı. Kar ve fırtınanın etkili olduğu Muş-Mutki kara yolu trafiğe kapatıldı.

Karayolları kepçe operatörü Hasan Elhan, Hasköy-Mutki kara yolunun tipiden dolayı sürekli kapandığını ifade ederek, “Tipi ve fırtına nedeniyle yol sürekli kapanıyor. Mahsur kalanların ihbarı üzerine bölgeye geldik. Zor şartlarda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tipi devam ediyor. 20 kilometrelik yolun 5 kilometresi tipi nedeniyle kapanıyor. Vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça bu yolu kullanmasınlar lütfen" dedi.

 
Demirel Erzurum kanser verilerini paylaştı
 
TDED’den ‘Türk Şiirinde Vatan Tartışması’ paneli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enerji Abidesinde üretim vakti
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yusufeli Barajı’nda son testlerin ...
Karayollarından Kop mesaisi
Bayburt-Erzurum Karayolu üzeri Kop Dağı mevkiinde çalışma yürüten karayolları ...
Yavaş Erzurumlulara projelerini anlattı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi ev ...
 
DSİ’de Sakalıkesik Ovası gündemi
Sakalıkesik Ovası Sulaması 2. Kısım İnşaatı İşi Bilgilendirme Sunumu, ...
Vali Çiftçi’ye Aşkale brifingi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, ilçe ziyaretleri kapsamında Aşkale ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.
31 yıldır dinmeyen acı
Bayburt'un Üzengili köyünde 31 yıl önce yaşanan çığ felaketinde hayatını ...
 
Büyükşehir ekipleri imdada yetişti
Tekman ilçesinde kar ve tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan öğrenciler, ...
Zorlu kış şartlarında besicilerin 'kuzu' mesaisi
Erzincan’da soğukların etkili olduğu bugünlerde koyunların kuzulama dönemi ...
Erzurum’da besiciliğe destek
Erzurum’da “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi 3. Etabı başladı
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri