Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
10 Mayıs 2019 Cuma - 15:56

Doğu Anadolu’da Ramazan Ayı Coşkusu

Bütün yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Ramazan ayı özel bir hürmet, coşku ve sevinç içinde idrak ediliyor.

Doğu Anadolu’da Ramazan Ayı Coşkusu

Bütün yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Ramazan ayı özel bir hürmet, coşku ve sevinç içinde idrak ediliyor. Bölge illerinde gündüzleri ev ve camilerden mukabele sesleri yükseliyor. Geleneksel iftarlarla Hakka şükür vazifelerini yerine getiren bölge sakinleri, geceleri önce teravihlerde buluşuyor, sonra da Ramazan etkinliklerinde Ramazan ayı neşvesini paylaşıyor.

ERZİNCAN’DA RAMAZAN AKŞAMLARI DOLU DOLU GEÇİYOR

Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ramazan ayı boyunca devam edecek olan Ramazan Akşamları programı yoğun ilgi görüyor.

Millet Kıraathanesi arkasında bulunan alanda gerçekleştirilen programın 4. akşamı İl Müftülüğünün İlahi ve Kaside gurubunun kasideleri, ilahileri ile gerçekleştirildi.

Erzincan Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Ramazan Akşamları programı Erzincan İl Müftülüğünün katkılarıyla gerçekleşen Kuranı Kerim tilaveti ve ardından ilahi ve kaside dinletileri yapıldı. Boyacılar Camii İmam Hatibi Yusuf Kocatürk’ün Kuranı kerim tilavetinin ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Abdulkadir Erkut Allah’ın lütfu ve rahmetiyle ilgili konulara değindi. Program son bölümünde ise Erzincan İl Müftülüğü İlahi ve Kaside Grubunun kasideleri, ilahileri ve şiirleriyle program son buldu.

KAYMAKAM POLAT MEHMETÇİKLE İFTAR YAPTI

Otlukbeli Kaymakamı Ramazan Polat, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Mehmetçiklerle birlikte iftar yaptı. İlk iftar programını askerlerle yapmayı tercih eden Kaymakam Polat, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki askerlerle bir araya gelerek, oruç açtı.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Kulen’ in ev sahipliği yaptığı iftar programına; Belediye Başkanı Yusuf Tektaş, Emniyet Amiri Yusuf Avşar, rütbeli personel ile askerler katıldı.

İlçe Kaymakamı Polat iftar yemeği öncesi yaptığı konuşmasında; ilk iftar programını vatan savunması için görev yapan askerle yapmayı tercih ettiğini ifade ederek, Mehmetçikle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MUHTAÇ AİLELERE 3 BİN 500 KOLİ GIDA YARDIMI

Bitlis’te Ramazan ayı dolayısıyla iş insanları tarafından muhtaç ailelere dağıtılmak üzere 3 bin 500 koli gıda yardımı gönderildi.

Gerek, Bitlis Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gerekse bazı sivil toplum kuruluşları aracılığıyla önceden tespit edilen muhtaç ailelere gönderilen koliler teslim ediliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bitlis Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, Ramazan ayının paylaşma ve birbirini anlama ayı olduğunu belirterek, destek veren iş adamları ve kurumlara teşekkür etti. Erdemir, “Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında Bitlis Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen yardımları ve gerekse ilimizde hayırsever vatandaşlarımız tarafından gelen yardımları ihtiyaç sahibi ailelerimize hızlı bir şekilde ulaştırıyoruz. Bu kapsamda Eren Ailesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 800 koli, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfına da bin 200 koli olmak üzere toplam 2 bin koli gıda maddesi göndermişlerdir. Bu kolilerimiz hızlı bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtılmaktadır. Buradan kendilerine Bitlis halkı adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca hayırsever vatandaşlarımız tarafından bin 500 koli gönderildi. Onlarda önümüzdeki haftadan itibaren vakfımız tarafından muhtaç ailelere teslim edilecektir. Ramazan paylaşma, yardımlaşma ayıdır. İnsanların birbirlerini anladığı bu aylarda bizleri yalnız bırakmayan değerli iş adamlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Yardım kolilerinde un, çay, yağ, zeytin, makarna, bulgur, pirinç, şeker ve salça bulunuyor.

BİTLİS’TE RAMAZAN ETKİNLİĞİ

Bitlis Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında Arafane Grubu konser verdi. Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar çadırına gelen Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, önce vatandaşlara yemek dağıttı. Daha sonra da vatandaşlarla birlikte iftarını açtı. Teravih namazı sonrasında düzenlenen ‘Arafane Geceleri’ konserine katılan Belediye Başkanı Tanğlay, etkinliklerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini söyledi. Tanğlay, Ramazan etkinliklerini geleneksel hale getireceklerini belirterek, “Bitlis Belediyesi olarak bu yıl Ramazan ayında hem iftar çadırımızı kurduk, hem de güzel organizasyonlar düzenleyeceğiz. Öncelikle tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ramazan şenliklerimiz geleneksel hale gelecektir. Bugün itibari ile Ramazan iftar çadırımızı kurarak iftarımızı vatandaşlarımızla birlikte yaptık. İlk günde bin 500’e yakın kişiyle iftar yaptık. Burada gönül sofrası kurduk. Burada beraber iftar çadırında ekmeğimizi paylaştık. İnşallah bu etkinliklerimiz Ramazan ayı boyunca devam edecektir. Burada hem iftar çadırımız ve sonrasında da Ramazan etkinliklerimiz devam edecektir. Bütün hemşehrilerimizi Ramazan çadırımıza bekliyoruz. Aileleri ile çocuklarıyla buraya gelmelerini istiyoruz. Alana çocuk oyun parkı kurduk. Aileler burada çeşitli etkinliklerle zaman geçirirken, çocuklarda oyun parkında eğlenecekler. Ay boyunca ilahi dinletileri, Kur’an-ı Kerim dinletileri, semazenler, tiyatro gösterileri, çeşitli gruplar sahne alacaklar. Bu şekilde her akşam bizlerde burada vatandaşlarımızla birlikte güzel vakit geçireceğiz” dedi.

VALİ MUSTAFA MASATLI VE EŞİ YILMAZ AİLESİNİN İFTAR SOFRASINA MİSAFİR OLDU

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, Ramazan ayı dolayısıyla Yılmaz ailesinin iftar sofrasına misafir oldu.

Kent merkezinde iki kızıyla birlikte yaşayan Netice Yılmaz’ın evine misafir olan Vali ve eşi, aileyle birlikte iftar açtı. Netice Yılmaz ve çocuklarıyla yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Vali Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.

TARİHİ ULU CAMİ'DE 60 YIL SONRA İLK NAMAZ KILINDI

Elazığ'ın Palu ilçesinde 1852 yılında yapılan ancak yıkılmaya yüz tuttuğu için son 50-60 yıldır kullanılamayan Ulu Cami'nin restore edilmesinin ardından ilk namaz teravih ile kılındı.

Eski Palu ilçesinin Çarşıbaşı Mahallesi'nde 1852 yılında yapılan Ulu Cami, 1939 yılında mahallede meydana gelen yangın sonrasında bölgenin terk edilmesiyle daha az kullanılmaya başlandı. 1960'lı yıllarda bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutan camide ibadet yapılamaz hale geldi. Yıllar içerisinde tavanı çöken camide 2015 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü, Palu Belediyesi ve kaymakamlığın girişimleriyle yaklaşık 2 milyon 500 bin TL’ye başlatılan restorasyon çalışmaları bu yıl tamamlandı. Cami, Ramazan ayının ilk gününde kapılarını teravih namazıyla vatandaşlara açtı. Caminin ibadete açıldığını öğrenen vatandaşlar, camiye gelerek teravih namazı kıldı.

Caminin öncesini iyi bildiğini belirten ilçe sakinlerinden İbrahim Gülyüz (80), “Ben buraları iyi bilirim. Bu caminin bulunduğu yerde Çarşıbaşı Mahallesi'nde 1939’da yangın oldu. Ondan sonra bu cami terk edilmeye başlandı ve 1960’larda harap oldu. Önce çatısı yıkıldı. Uzun zaman böyle kaldı. Sağ olsun ilgili birimler, mülki amirlerimiz, belediye başkanlarımız büyük gayret gösterdiler, bu camiyi gene faal duruma getirdiler” dedi.

Caminin uzun süredir kapalı olduğunu aktaran Hanifi Bal ise, “50-60 yıl sonra restore edildi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. İnşallah bugün teravih namazımızı kılacağız “diye konuştu.

Ulu Cami'de yıllar sonra ilk namazı kıldıran İmam Hatip İbrahim Yıldırım, ”Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Buranın restorasyonu yapıldı. Nasip olursa ilk namazımızı, teravih namazını bugün kılacağız. Bundan dolayı devlet büyüklerimize, sebep olanlara, yapanlara, yaptıranlardan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

HAKKARİ'DE RAMAZAN GECELERİ CIVIL CIVIL

Hakkari’de Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar gece geç saatlere kadar çarşı merkezinde eğlenmenin tadını çıkartıyor.

Hakkari Belediyesi, vatandaşların daha rahat gezebilmeleri için Ramazan ayı boyunca kentin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesi’ni iftarın ardından araç trafiğine kapattı. Kapatılan caddeye tezgah kuran seyyar satıcılar; vatandaşlara mısır, çay, gözleme ve değişik yiyecek ve içecekleri satmanın mutluluğunu yaşıyor. Huzur ve güven içerisinde aileleri ile birlikte gece geç saatlere kadar dışarıda dolaşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, kentin en gözde yerlerinden Valilik Parkı ve Kent Yaşam Merkezinde zaman geçirdiklerini söylediler.

Ramazan Şenliklerini Özledik

Hakkari Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim’in Ramazan gecelerinde hazırladığı şenliklerin özlemini çektiklerini belirten vatandaşlar, “Başkan Epcim dönemindeki Ramazan geceleri özlemini çekiyoruz. Ramazan şenliklerinde her akşam değişik sanatçılar sahne alıyor ve ilahi seslendiriyordu. Protokol üyeleri halkla beraber bu etkinliklerde kaynaşıyordu. Çocuklara mısır, yetişkinlere ise çay ve değişik ikramlar yapılıyordu. Maalesef artık bunları görmek mümkün değil” diye konuştular.

HAKKARİ’DE HAYAT GECE BAŞLIYOR

Bir zamanlar akşam karanlık basmadan önce evlerine kapandıklarını anlatan vatandaşlar, kentte huzur ve güvenin sağlanmasıyla birlikte hayatın gece başladığını belirttiler. Vatandaşlar, “Başkan Epcim döneminde yapılan park ve bahçeler Hakkari’ye renk verdi. Kentin her tarafı cıvıl cıvıl. İl dışından gelip burada görev yapanlar fotoğraf çekip sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyorlar. Batıya göç eten Hakkarili hemşehrilerimiz bile kentin değişen yüzünü görünce inanmaktan güçlük çekiyorlar. Yapılan led aydınlatmalar Hakkari’ye ayrı bir güzellik katıyor. Bu hizmeti bizlere yapanlardan Allah razı olsun. Ramazan gecelerinin hep böyle huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştular.

MALAZGİRTLİ KADINLARDAN MUKABELE PROGRAMI

Muş’un Malazgirt ilçesinde on bir ayın sultanı Ramazan ayında sürdürülen mukabele geleneği, Malazgirt Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerinden büyük ilgi görüyor.

ADEM kurslarında mukabeleye katılan kadınlar, Ramazan ayı Kur’an ayı olduğundan dolayı ibadetle ve Kur’an-ı Kerim okuyarak geçirdikleri için çok mutlu olduklarını söylediler. Türkiye’de on bir ayın sultanı Ramazan ayında mukabele geleneği yüzyıllardan beri devam ederken, Malazgirtli kursiyer kadınlar da mukabele sünnetine yoğun bir ilgi gösteriyor. Kursiyer kadınlar bir taraftan el işi dikiş nakış öğrenirken bir taraftan da Ramazan ayı dolayısı ile usta öğreticilerin dilinden dökülen Kur’an-ı Kerim ayetlerini dinliyor.

Ramazan ayının geleneklerinden biri olan mukabele; camilerde, mescitlerde, Kur’an-ı Kerim kursları ve evlerde büyük bir coşku ile devam ediyor. Peygamber Efendimizin, Cebrail (aleyhisselam) ile Ramazan ayında karşılıklı Kur’an-ı Kerim okuması olarak bilinen mukabele geleneğine erkeklerin yanı sıra kadın ve çocuklarda büyük bir ilgi gösteriyor. Ramazan ayı boyunca usta öğreticiler tarafından sesli olarak okunan Kur’an-ı Kerim’e, kursiyerlerde önlerine koydukları Kur’an-ı Kerim’leri takip ediyorlar. Malazgirt ADEM’de mukabele sünneti ile Kur’an-ı Kerim sevgisinin aşılanmasının yanı sıra Kur’an-ı Kerim öğrenme imkânı da sağlanıyor.

Ramazan ayının Kur’an ayı olduğundan dolayı bu ayı ibadetle ve Kur’an-ı Kerim’i okuyarak geçirdiklerini belirten ADEM kursiyerleri, Ramazan ayının güzelliklerinden bir tanesinin de mukabele olduğunu söylediler. Ramazan ayının ibadetle geçirilmesi gerektiğini ifade eden kursiyerler, “Bu ay, ibadetle geçirmemiz gereken bir aydır. Bizlerde Ramazan ayı içinde olduğumuz için kurs gördüğümüz ADEM’de uygun saatlerde cüz sürme imkânımız oluyor. 3-4 kurs hocamız gözetimi altında biz cüzümüzü okuyoruz ve Allah-u Teâlâ’ya şükürler olsun, mübarek Ramazan ayını elimizden geldiği kadar ibadetle geçirmeye çalışıyoruz” dediler.

Ramazan ayının ilk gününden itibaren Malazgirt ADEM’de mukabele programı düzenlediklerini belirten Koordinatör Akın Karıkutal, “Kursiyerlerimiz bu mukabele programına yoğun ilgi gösterdiler. Ramazan-ı Şerif olduğundan dolayı burada bizde mukabele yapıyoruz. İnşallah Rabbim dergâh-ı izzetinde kabul eylesin. Bu ay Kur’an ayı olduğundan dolayı bu ay Kur’an-ı Kerim’i bol bol okumalıyız. Kur’an-ı Kerim’i okuyup, aynı zamanda da yaşamak lazım. Rabbim inşallah cümlemize nasip etsin. Kur’an-ı Kerim okumak Allah (Celle Celaluhu) ile konuşmaktır” diye konuştu.

TÜRK KIZILAYI’NDAN SURİYELİ MÜLTECİLERE İFTAR YEMEĞİ

Türk Kızılayı tarafından Malatya’da bulunan Beydağı Konteyner Kenti’nde iftar yemeği düzenlendi.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin misafir edildiği Malatya’daki Beydağı Konaklama Tesisi'nde Türk Kızılayı tarafından 8 bin 600 kişinin katılımıyla iftar programı düzenlendi. İftar yemeğine Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile davetliler katıldı.

İftar programı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Kınık, Ramazan ayında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için hazırlıkları ‘Ramazanda Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilal Olsun Türkiye’ sloganıyla başlattığı kampanyanın devam ettiğini söyledi. Kampanya kapsamında 7 milyonu yurt dışında olmak üzere toplam 15 milyon insana ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Kınık, bu kapsamda şubeler olarak çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Malatya'daki atıl vaziyette olan vagon onarım fabrikasının yerine Afet Barınma Sistemleri Fabrikası projesi ile ilgili de konuşan Kınık, yatırım fizibilite çalışmasının tamamlandığını ve kaynak anlaşmaları sürecinde olduklarını dile getirdi. İslam Kalkınma Bankası ile Avrupa Kalkınma Bankası'yla kredi anlaşmaları kapsamında görüşmelerin sürdüğünü belirten Kınık, “Yaklaşık 38 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Yan sektörlerle beraber bine yakın insan istihdam edilecek. Türkiye'deki modüler yapısal çelik ve hafif çelik noktasında afet temelli kurulacak ilk fabrika olacak. Bu anlamda ülkedeki afet yapı stokunu noktasında ciddi bir milli kapasite olacak ama onun ötesinde nitelikli, hızlı üretilen ve uygun şartlarda üretilen Ar-Ge'si olan bir yer olacak” dedi.

İnönü Üniversitesi ile birlikte hastalıkların son dönemlerinde olan vatandaşlar için de tıbbi destek birimi kurma çalışmalarının olduğunu söyleyen Kınık, “Rektörümüz, bunun işletme modelini, içeriğini ve bilimsel çerçevesini çalışıyorlar. Bizler de bunun işletme modeline destek olma açısından hem de inşası noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bu da Türkiye'de ilk olacak. Hospis denen terminal dönem bakım merkezi” diye konuştu.

Malatya’da Ramazan’ın olmazsa olmazı ‘yassı kadayıf’

Malatya’nın yöresel tatlarından yassı kadayıf, bu yıl da Ramazan'ın en çok tercih edilen tatlısı oldu.

Bohça şeklindeki yapısı ve damak çatlatan lezzetiyle adeta bir Malatya harikası olan yassı kadayıf kentte Ramazan’da neredeyse en çok tüketilen tatlı durumunda. İsteğe göre fıstıklı, kaymaklı ve cevizli yapılan yassı kadayıf hafif olması nedeniyle iftar sonrası kolaylıkla tüketilebiliyor.

Malatya’nın en merkezi yeri olan Akpınar’da çeyrek asırdan fazladır tatlıcılık yapan Boğa ailesi, bu yöresel tatlıyı herkese tattırmakta kararlı. İftar öncesi vatandaşların genelde yassı kadayıf aldığını belirten tatlı ustası Osman Boğa, ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Sütlü şerbet kaymakla birleşince daha da lezzetli oluyor

Tatlının Malatya’ya özgü bir tatlı olduğunu kaydeden Boğa, “İnsanlar ramazan ayında genellikle yatsı kadayıfı tercih ediyorlar. Malatyalıların gelip bu tadı tatmaları gerekiyor. Şuanda fıstıklısını üretiyoruz, cevizlisini üretiyoruz ve kaymaklısını üretiyoruz. Yatsı kadayıfı tercih etmeleri gerekiyor çünkü çok lezzetli bir tatlı. Biz bu tatlıya sütlü şerbet ürettik kaymakla birleşen lezzeti insanlar benimsedi” şeklinde konuştu.

Hamza Boğa ise yassı kadayıfın hafif ve lezzetli olduğu için tercih edildiğini aktararak, “Genellikle yatsı kadayıf daha çok tüketiliyor. Malatya’da en çok tüketilen tatlı diyebiliriz. Hafif ve lezzetli olduğu için tercih ediliyor” diye konuştu.

İFTAR SONRASI SEMAVERDE ÇAY KEYFİ

Van’da Ramazan ayı ile birlikte sokak ve caddelerde vatandaşlar semaver çayının keyfini çıkarıyorlar.

Ramazan ayı bereketiyle bir yandan esnafların yüzünü güldürürken bir yandan da bazı vatandaşlara da iş fırsatı sunuyor. Bir ay boyunca sokak ve caddelerin kaldırımlarına bırakılan semaver ile aile bütçelerine katkıda bulunan vatandaşlar, Ramazan ayının her anlamda güzel ve bereketli olduğunu söylediler. Sanat Sokağı başta olmak üzere cadde ve sokakta semaver çayı içerek bir yandan sohbet eden vatandaşlar ise, “Van’da Ramazan bir başka güzel. Açık havada bırakılan semaverler bir yandan sohbet bir yandan çay içmenin tadı bir başka oluyor” dediler.

Öte yandan Ahmed-i Hani Parkı’nda canlı müzik ve semaverde çay hizmeti sunan İrfan Gündüz adlı yerli sanatçı ise, “Halkımızın iftar sonrasında güzel zaman geçirmesi amacıyla bizlerde semaverde çay keyfi ile birlikte canlı müzik hizmeti sunuyoruz. Burada halkımız açık havada semaver çayı eşliğinde bir yandan sohbet etmenin keyfini çıkarırken bir yandan müzik dinleyerek ruhunu dinlendiriyor. Bizlerde bu anlamda Ramazan ayı süresince halkımıza hizmet vereceğiz. Halkımız da, bizler de memnunuz” dedi.

 
Sekmen: ‘Anne, yurt demektir
 
Yeni Malatyaspor için Hamit Altıntop iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KADEM çocukları yalnız bırakmıyor
KADEM Erzurum Temsilciliği çocukların geleceğe dair sağlıklı bir yol çizmelerine ...
Erzurum'da Afrika Günü kutlandı
Erzurum’da yaklaşık üç bin olan misafir öğrenci sayısının yüzünü Afrikalı öğrencilerden oluşuyor.
Kürkçüoğlu tarihe ışık tuttu
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Atatürk Üniversitesi Türk - Ermeni ...
 
Yağmurcuk İlkokulu'na kitaplık desteği
Ümmet Gençleri Erzurum Şube'si ve Türkçenin Diriliş Hareketi ile birlikte, ...
Baba İle Oğulun sahurda davul mesaisi
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ramazan davulcuları iş başı yaparak vatandaşları ...
Emeğin sergisi
Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Kız Öğrenci Yurt Müdürlüğünde ...
 
742. Türk Dil Bayramı etkinlikleri başladı
Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ...
Ülkü Ocaklarından dev konser
Erzurum kent merkezinde organizasyon düzenleyen Erzurum Ülkü Ocakları ...
Sertçelik Ermeni Sorununun Arka Planını anlattı
Sertçelik, “Ermeniler Osmanlı devletine ihanet etmişlerdir. İtilaf Devletleri ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri