Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
HABERLER>GUNCEL
8 Temmuz 2020 Çarşamba - 09:40

Diyanet'ten 2020 yılı Hac açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 yılında kesin kayıt yaptıran hacı adaylarının 2021 yılında haccı erteleme veya 2021 yılında hacca gitmekten vazgeçme tercihinde bulunabileceklerini açıkladı.

Diyanet ten 2020 yılı Hac açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 yılında kesin kayıt yaptıran hacı adaylarının 2021 yılında haccı erteleme veya 2021 yılında hacca gitmekten vazgeçme tercihinde bulunabileceklerini açıkladı. Hacı adaylarına vazgeçmeleri halinde ücret iadesinin tamamı, erteleyenlere ise bin riyal dışındaki tutar iade edilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 yılı hac ibadetine ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Covid-19 salgını nedeniyle Suudi Arabistan'ın almış olduğu karara göre 2020 yılında hac ibadeti sadece ülke içinde yaşayan ve değişik milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanlarla eda edilecek ve yurt dışından hacı adayı kabul edilmeyecektir. Alınan bu karardan sonra 2020 yılında hac ibadetini yapmak için kayıtlarını yaptıran hacı adaylarının durumu Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca görüşülüp karara bağlandı. Buna göre 2020 yılında kesin kayıt hakkı elde edip kayıt yaptıran hacı adaylarının Diyanet İşleri Başkanlığı veya TÜRSAB'a bağlı acenteler organizasyonunca alınan kayıtları 2021 yılına devredildi. 2020 yılında kesin kayıt yaptıran hacı adayları, 2021 yılına haccı erteleme veya 2021 yılında hacca gitmekten vazgeçme tercihinde bulunabileceklerdir. 2021 yılına haccını ertelemek isteyenler, Suudi Arabistan'da yapılan muhtelif ön ödemeler, hacı adaylarına verilen/verilecek eser ve malzeme temini, eğitim ve bilgilendirme, sağlık vb. faaliyet/hizmetler gereği yapılan hazırlıklara ilişkin harcamaların karşılığı olarak 2021 yılı hac organizasyonu için belirlenecek ücretlerden mahsup edilmek üzere kişi başı biner Suudi Arabistan riyalı (SAR) hacı adayının kayıt yaptırdığı organizasyona (Diyanet İşleri Başkanlığı veya TÜRSAB'a bağlı acenteler) ait hesaplarda bloke edilecektir. 2021 yılında hacca gitmekten vazgeçenler; bu durumda olanlara ödemiş oldukları ücretlerin ise tamamı iade edilecek ve bu kişiler kazanılmış kura kat sayıları ile gelecek yıllarda kuraya dahil edilecektir. Ücret iadeleri yapılan tercih sonunda alınacak 'Hac ücret iade belgesi' ve T.C. kimlik numarası ibraz edilmek kaydı ile 13.07.2020 tarihinden itibaren Emlak Katılım, Türkiye Finans, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacaktır. Kayıt ve ücret iade belge işlemleri il/ilçe müftülüklerinden, www.hac.gov.tr adresindeki e-Devlet kimlik doğrulama sistemi veya hacı adayının istemesi halinde kayıtlı olduğu acente üzerinden yapılacaktır. 2021 yılı haccını ertelemek veya vazgeçmek isteyen hacı adayları müftülük veya acenteden aldıkları dilekçe örneklerini uygun olarak doldurarak imzalayacaklar, grup halinde ertelemek isteyenler veya vazgeçenler olması halinde ise bütün grup üyelerinin imzaları alınarak müftülüklerde veya acentelerde muhafaza edilecektir" denildi.

 
"Türk Dünyası emin ellerde"
 
İçişleri Bakanlığı 81 ilde denetimleri sıklaştıracak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem bölgesinde yaralar sarılmaya devam ediyor
Bingöl’de 14 Haziran’da meydana gelen depremin ardından, devlet tarafından ...
Bakan Soylu’dan uyarı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Düğün, nikah, toplantı gibi her türlü ...
Koca’dan hassasiyet çağrısı
Koca, “Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile mücadelede ...
 
İspir’de bir mahalle karantinaya alındı
Erzurum’un İspir ilçesine bağlı Değirmendere Cibalı mahallesi, 10 kişinin ...
Erzurum’da Milli coşku yaşandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadele Hareketi için Erzurum’a ...
Riskli binaların yıkımına başlandı
Erzurum’da 5 katlı metruk bir binanın çökmesiyle hasar alan binalar boşaltılarak ...
 
Kardelen TV yeni frekansında
Anadolu'nun dünyaya açılan penceresi Kardelen TV, yeni frekansında daha ...
Vali Memiş, Gökçe’den Erzurum’a restoran açmasını istedi
Memiş, Nusr-Et restoran zincirlerinin sahibi ünlü kasap Nusret Gökçe ile ...
Büyük sevinç yaşandı
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, " 926 atama ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri