Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>BÖLGEDEN
14 Ekim 2022 Cuma - 13:57

Danimarka – Aziziye enerji yatırımları buluşması

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a geldi

Danimarka – Aziziye enerji yatırımları buluşması

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratları ve Danimarka Enerji Ajansı uzmanları ile birlikte Başkan Orhan’a konuk olan heyet, Aziziye’deki enerji yatırımlarına dönük incelemelerin yanında Erzurum’un tarihi ve turistik mekânlarını da gezecek.
Türkiye-Danimarka Stratejik Sektör İşbirliği ile yürütülen “Verimli ve Düşük Karbonlu Isıtma ve Soğutma Projesi” çerçevesinde Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a gelen Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan’a, Danimarka Enerji Ajansı Türkiye Takım Lideri Susana Adriana Paardekooper ve Teknik Uzman Michele Rosa da eşlik ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli ile Planlama ve Denetim Daire Başkanı Dr. Bilal Düzgün ve Grup Koordinatörü Burhan Güldibi’nin de bulunduğu heyet, Erzurum temaslarına Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretleriyle başladı.
VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR ZİYARETİ
Erzurum Valisi Okay Memiş’i ziyaret eden Büyükelçi Annan, Türkiye ve Danimarka arasındaki sektörel işbirliğine dikkat çekti. Enerjinin artık bir dünya gündemi olduğunun altını çizen Annan, enerjiyi çok daha değerli hale getiren başlıca faktörün ise, yenilenebilir ve sürdürülebilir olması olduğunu ifade etti. Vali Okay Memiş’ten Erzurum hakkında bilgiler alan Annan ve beraberindeki bürokrat ve uzman ekiple birlikte daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkanvekili Fevzi Polat’a konuk olan heyete Büyükşehir Belediyesi’nin enerji yatırımları hakkında bilgiler verildi.
ENERJİ YATIRIMLARINI GÖRECEKLER
Erzurum temasları çerçevesinde Aziziye Belediyesi’nin Biokütle Enerji Destekli Jeotermal Domates Seraları ile Güneş Enerji Santrallerini gezecek olan Büyükelçi Danny Annan ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi’nin Atık Su Arıtma Tesisinde de incelemelerde bulunacak. Erzurum’un tarihi, turistik ve kültürel mekânlarının da gezdirileceği teknik heyetle şehre kazandırılabilecek yeni enerji ve ısıtma yatırımları üzerine değerlendirmelerde bulunulacak.
TEMASLAR DANİMARKA’DA BAŞLAMIŞTI
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ağustos ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın davetlisi olarak Danimarka’ya gitmiş ve burada Aarhus, Silkeborg, Odense, Holmegaard ve Kopenhag şehirlerindeki enerji yatırımlarını yerinde incelemişti. Başkan Orhan, Danimarka’daki teknik ziyaretlere Türkiye Enerji Kentleri Birliği Başkanı ve aynı zamanda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olan Osman Zolan’ın yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ile birlikte katılmıştı. Yenilenebilir enerji ve ısıtma alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında bulunan Danimarka’daki temaslarında Erzurum’un sahip olduğu enerji potansiyeline sık her fırsatta vurgu yapan Başkan Orhan, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Annan başta olmak üzere Danimarka Enerji Ajansı yetkilileri ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratlarını Erzurum’a davet etmişti.

 
Teslim olan terörist sayısı 101’e ulaştı
 
Bilazer’den taraftara çağrı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayyumla gelen başarı
Kars’ta kayyum belediyesi 134 milyon borç öderken, kentte 111 milyonluk yatırım yaptı.
Çoruh Havzası ormanlarında zararlı böceklerle mücadele
Artvin’de ladin ormanlarına zarar veren "Dendroctonus micans" isimli dev ...
Orhan: ‘Girişimcilere kapılarımız ardına kadar açık’
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ETSP) yöneticileri, Aziziye Belediyesi’nin ...
 
Oltu Devlet Hastanesi’nden bir ilk
Oltu Devlet Hastanesi’nde şeker hastaları diyabet diploması aldılar.
Erzurum, Bakan Fikrim Damka’yı ağırlayacak
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım’ın ...
Milletvekili Arvas’tan 2. Erzurum Anlaşması vurgusu
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Erzurum İran Konsolosluğunun ...
 
Çoruh Enerji abidesi bölgeye yeni vizyon kazandırdı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Türkiye’nin ...
Türk Dünyası Doğu Anadolu’da buluştu
Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile AK Parti ...
Cumhurbaşkanı Tatar Doğu Anadolu’dan seslendi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Erzincan Valiliğinde ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri