Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
14 Nisan 2023 Cuma - 00:26

Bayraktar’dan Kızılelma müjdesi

Bayraktar, “TEKNOFEST, bizim beklediğimizden de çok daha büyük bir toplumsal dalgaya dönüştü. Düşünün ki ilk yıl 550 bin ziyaretçi ağırladık, 20 bin öğrenci yarıştı. O bile çok büyük bir rakamdı ama bu yıl sadece 1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu.' dedi

Bayraktar’dan Kızılelma müjdesi

Kocaeli’de Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması finallerine katılan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST, bizim beklediğimizden de çok daha büyük bir toplumsal dalgaya dönüştü. Düşünün ki ilk yıl 550 bin ziyaretçi ağırladık, 20 bin öğrenci yarıştı. O bile çok büyük bir rakamdı ama bu yıl sadece 1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu. Yani üniversite sınavına başvurur gibi 40 farklı alandaki yarışmaya, ülkemizin gelecek teknolojilerine bir anlamda damgasını vurmak için 1 milyona yakın gencimiz yarıştı” dedi.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST çerçevesinde düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması finalleri, 10-13 Nisan tarihleri arasında Bilişim Vadisinde gerçekleştirildi. Özgün Araç ve Hazır Araç kategorisi olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya bu yıl toplamda 471 takım başvuruda bulundu. Bu takımlardan hazır araç kategorisinde 8, özgün araç kategorisinde ise 23 takım olmak üzere toplam 31 takım finale kalmaya hak kazandı. Programa BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.
"Bu yarışma TOGG’un buraya gelmesiyle anlam kazandı"
Açıklamalarda bulunan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST bir mevsim gibi. Bu yıl da ilk yarışmasıyla başladı. Adım adım bu heyecan, coşku artacaktır. 27 Nisan’da da inşallah tüm milletimizle İstanbul’da havalimanında buluşacak. Tabii bu yarışma da TOGG’un buraya gelmesiyle birlikte bir anlam kazandı. Çünkü robotaksi yarışması bizim ilk yıldan beri düzenlediğimiz bir yarışma. Giderek büyüyerek, gelişerek bugünlere geldi. Bilişim Vadisi’nin sponsorluğunda ve desteğiyle yapılıyor. Burada yarışmalara katılan lise çağında genç kardeşlerimiz de var, üniversite düzeyinde, üniversitenin ileri düzeyinde de takımlar var. Biliyorsunuz TOGG’a da akıllı araç deniliyor artık. Takımlar, akıllı arabaların en üstün, en nitelikli kabiliyetlerini kazandıracak akıllı otonom sürüş teknolojileri üzerine çalışıyorlar. Bir anlamda geleceğin akıllı arabalarını yapacak genç kardeşlerimiz bu yarışmalardan yetişiyor. Birkaç gündür yağmur vardı ama bugün ilk defa pistte yarışlar başladı. Bunlar tabii çok hızlı arabalar değil, daha akıllı arabalar. Özellikle o yönleri ortaya çıkıyor. 81 ilimizden yarışan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.
"1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu"
Yarışmalara olan ilginin her yıl çok daha fazla büyüdüğünün altını çizen Bayraktar, "TEKNOFEST, bizim beklediğimizden de çok daha büyük bir toplumsal dalgaya dönüştü. Düşünün ki ilk yıl 550 bin ziyaretçi ağırladık, 20 bin öğrenci yarıştı. O bile çok büyük bir rakamdı ama bu yıl sadece 1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu. Yani üniversite sınavına başvurur gibi 40 farklı alandaki yarışmaya, ülkemizin gelecek teknolojilerine bir anlamda damgasını vurmak için 1 milyona yakın gencimiz yarıştı. Ülkemizi bu medeniyet yarışında en üst lige çıkarmak için bu yarışa katıldılar. Bunlar ortaokul, ilkokul, lise, üniversite ve üniversite üstü seviyesinde olan gençlerimiz. Bu çok büyük bir dönüşümün başladığını, gerçekleştiğini söylüyor bize. TEKNOFEST, 6. yılında ve yurt dışında da düzenleniyor, Azerbaycan’da da düzenledik. Bu, sonuçların adım adım daha geometrik bir şekilde artarak göreceğimizi gösteriyor. Geçen gün ülkemizin ilk insansız savaş uçaklarını taşıyan en büyük savaş gemisinde, uçak gemisinde teslimat dönemindeydik. Orada da gördüklerimiz yine bizleri gururlandırdı. Hem teçhizatından hem donanımından, radar sistemlerinden haberleşme sistemlerine, hem de üzerine koyabildiğimiz insansız platformlar açısından ülkemiz artık dünyada çığır açan, paradigma dönüştüren bir noktada. Bu sadece savunma sanayiinde değil teknolojinin diğer tüm sivil alanlarında da bunun gerçekleşeceğini, tüm dünyaya damgasını vuracak daha büyük işler yapılacağını bekliyoruz bu saatten sonra artık" diye konuştu.
Üniversitelerde yavaş yavaş TEKNOFEST atölyelerinin açılmaya başlandığına değinen Selçuk Bayraktar, "Bizim 81 ilimizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın yürüttüğü Deneyap Teknoloji Atölyeleri var. Bir taraftan oradan da öğrencilerimiz TEKNOFEST yarışmalarına hazırlanıyorlar. Bizim de T3 Vakfı olarak kendi atölyelerimiz var. İstanbul’da 13 farklı yerde atölyelerimiz var. TEKNOFEST atölyeleri de yavaş yavaş açılmaya başlandı üniversitelerde. Bunun yanında bilim merkezleri yayılmaya başlandı. Zaten TEKNOFEST’i düzenlediğimiz şehirlerde de muhakkak çok büyük bir dönüşüm olduğunu görüyoruz. Daha önce de Gaziantep’te, Samsun’da düzenledik. Kalıcı İzler Komisyonumuz vasıtasıyla gelişmeleri de takip ediyoruz. Bu illerde özellikle teknoloji geliştirme anlamında çok büyük, kalıcı bir dönüşüm olduğunu görüyoruz. Bunun bir anlamda geleceğe doğru projeksiyonuna bakacak olursak buralardan, TEKNOFEST düzenlenen illerden de bir anlamda silikon vadileri çıkacak diyebiliriz. Bunu bekleyebiliriz, bu çok garip olmaz" şeklinde konuştu.
"Kızılelma TEKNOFEST'e gelecek inşallah"
Kızılelma’nın TEKNOFEST’e geleceğini ve sürprizlerin beklenmesi gerektiğini ifade eden Bayraktar, "Şu an onlar sürekli uçuyorlar. Hem Akıncı hem Bayraktar TB2 ile testler, eğitim faaliyetleri sürüyor. Tabii görev başında da ayrıca görev yapanlar var. Kızılelma TEKNOFEST’e gelecek inşallah. Sürprizleri bekleyelim" dedi.

 
511 proje arasından derece elde ettiler
 
Erzurum ticaret sektörü performansında artış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
511 proje arasından derece elde ettiler
Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarının finalinde Atatürk ...
Erzurum’un jeolojik röntgenini çekiyorlar
Kahramanmaraş merkezli 7,7, ve 7,6 büyüklüğündeki 11 ili kapsayan asrın ...
Uluslararası göç istatistikleri açıklandı
Yurt dışından Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2021 yılında, bir önceki ...
 
Aliyev’den Bayraktar’a teşekkür
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile görüştü.
Şehircilikte KÖK süreci başladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında ...
Mart ayı haber en’leri açıklandı
Mart ayında en çok konuşulan haber başlıkları araştırıldı.
 
Altun, Yayıncılık Zirvesi'ne seslendi
Altun, ‘TRT-Afrika Yayın Birliği 1. Yayıncılık Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, ...
Oktay deprem gerçeğini değerlendirdi
Oktay, Deprem Araştırmaları Sanal Konferansı'nda, “Bilim temelli bir yaklaşımla ...
Tarımda kuraklığa dayanıklı tohum gündemi
Tarım ve Orman Bakanlığı, kuraklığa dayanıklı çeşitleri tüm Türkiye'ye ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri