Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>SİYASET
6 Ocak 2024 Cumartesi - 14:59

Bahçeli'ye ‘Devlet geliyor devlet’ türküsü

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Çukurova Aşıklar Bayramı gerçekleştirildi. Programda; halk ozanı Hilmi Şahballı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaklaşan yerel seçimler öncesinde türkü hediye etti.

Bahçeli ye ‘Devlet geliyor devlet’ türküsü

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Çukurova Aşıklar Bayramı gerçekleştirildi. Programda; halk ozanı Hilmi Şahballı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaklaşan yerel seçimler öncesinde türkü hediye etti.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde; Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) işbirliğinde Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı gerçekleştirildi. Gecede kahramanlık türküleri seslendirildi, şiirler okundu. Ünlü Halk Ozanı Hilmi Şahballı ise ilk kez seslendirdiği “Devlet geliyor devlet” isimli eserini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hediye etti. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 15 Temmuz Amfisindeki program, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Devamında Emekli İmam Hatip İsmail Gümüş tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu ve dua edildi.

OFAD Başkanı Abdullah Gizlice sunumunda gerçekleşen programda, Aşık Hilmi Şahballı, Aşık Turabi, Aşık Eyyubi, Aşık Rahim Sağlam, Aşık Kul Nuri, Aşık Öksüz Ozan, Aşık Halil Daylak, Kazakistan’dan Aşık Bakaris Nuriman, Ozan Aşikar, Aşık Adnan Özcandan, Aşık Gaygılı, Aşık Karayiğit Osman, Aşık Vuslatı, Aşık Bekir Kurt ve Aşık Ali Güler sahne aldı. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” temalı gece, Aşık Turabi ve Aşık Halil Daylak’ın “hoş geldiniz” türküleri ile başladı. Ardından Aşıkların atışmaları salonda ilgiyle dinlendi. Osmaniyeli aşıklar Bekir Kurt ve Aşık Ali Güler eserlerini seslendirdi.

 

Devlet Bahçeli'ye “Devlet geliyor devlet” türküsü hediye edildi

Sosyal medyada büyük beğeni toplayan 'Vıttırı Vızzık Adamlar' şarkısıyla da tanınan ünlü halk ozanı Hilmi Şahballı, birbirinden güzel türkülerini salondaki katılımcılar için söyledi. Hilmi Şahballı, programın devamında ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaklaşan yerel seçimler öncesinde türkü hediye etti. Şahballı, ilk kez Çukurova Aşıklar Bayramında söylediği “Devlet geliyor devlet” isimli türküsüne salondakiler alkışlarıyla eşlik etti. Şahballı’nın son olarak söylediği ‘Vıttırı Vızzık Adamlar’ ve ‘Adam sanki kütük” isimli türküleri beğeniyle dinlendi.

Ardından, Gümüşhaneli Aşık Kul Nuri ve Erzurumlu Aşık Rahim Sağlam kahramanlık türküleri seslendirdiler, ardından atışmaları dinlendi. Kazakistan’dan katılan Aşık Bekaris Nuriman ise Kazakça halk türküsü seslendirdi.

Programın sonlarına doğru ise OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, 1997 yılından bugüne kadar “Aşıklar Bayramı” programlarını gerçekleştirdiklerini belirterek, bugüne kadar yapmış olduğu katkı ve desteklerden dolayı Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür edip, Karatepe kilimi hediye etti. Başkan Kadir Kara ise programa katılmaktan onur duyduğunu belirterek, “Bugün dünyada yaşanan olayları, mazlumların ve güçsüzlerin nasıl ezildiğini hepimiz görüyoruz. Gözlerimiz yaşararak, yüreklerimiz sızlayarak izliyoruz. Bir daha bu topraklara düşman çizmesi girmesin. Bir daha bu ülkede asla İstiklal Marşı yazılmasın diye birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz diyorum.” Dedi. Aşık Öksüz Ozan, Aşık Adnan Özcan'dan ve Aşık Eyyubi’nin ardından Aşık Kul Nuri, Aşık Rahim Sağlam ve Aşık Temel’in birlikte söylediği “Ölürüm Türkiyem” eseri ile Aşıklar Bayramı programı sona erdi.

 
Bak: 'Gençlerimize tarihimizi iyi anlatmalıyız'
 
Çiftçi STK temsilcileri ile bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de Meclis Üyeliği başvuru süresi uzatıldı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, ...
Tunç: Terörle mücadelemiz kesintisiz sürecek
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "40 yıldan bu yana bölücü terör örgütüyle mücadele ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aday açıklaması
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
 
Tunç: ‘Türk milleti boyun eğmeyecektir’
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi; Türkiye ...
İYİ Parti’den AK Parti'ye katılım
İYİ Parti önceki dönem Erzurum İl Başkanı ve ilçe başkanları AK Parti’ye katıldı.
AK Partiden ‘Birlik ve Beraberlik’ buluşması
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nca ‘Birlik ve Beraberlik’ toplantısı düzenledi.
 
Seçmen listeleri askıda
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için ...
AK Partiden yerel seçim açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Adaylarımızın ilk açıklamasını, belirli ...
YSK seçime girecek partileri açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, AK Parti, CHP, MHP, ve ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri