Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
28 Haziran 2022 Salı - 16:16

Aydemir: 'Mahmut Hoca müstesna bir değerimiz'

Milletvekili Aydemir, ‘Türk Milleti kıymet hükümleri, değerleri, yaratandan ötürü yaratılanı sevmek hasletiyle insanlığa rehber olmuş yüce bir millettir. Akif’imizin dediği gibi; ‘Kapkaranlıkkken bütün afakı insaniyyetin/Nur olup fışkırmışız tâ sinesinden zulmetin.’ ‘ dedi

Aydemir:  Mahmut Hoca müstesna bir değerimiz

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, ‘Türk Milleti kıymet hükümleri, değerleri, yaratandan ötürü yaratılanı sevmek hasletiyle insanlığa rehber olmuş yüce bir millettir. Akif’imizin dediği gibi; ‘Kapkaranlıkkken bütün afakı insaniyyetin/Nur olup fışkırmışız tâ sinesinden zulmetin.’ ‘ dedi

TÜK MİLLETİNİN DEĞER MİLLETLERDEN FARKI

Dünya’da baş gösteren, göçmenlere karşı sergilenen zulmü telin eden Milletvekili Aydemir, ‘Fas’tan gelenlerin üzerine ateş açtırıp 37 günahsız insanı katlettiren İspanya Başbakanı Avrupa’nın ortaçağ anlayışından sıyrılamadığına son örnektir.  Bir yanda 500 yıl önce İspanya’da zulme uğrayan Yahudileri sahiplenen asil milletimiz, öbür yanda 2022’deki “Avrupai yaklaşım”.’ kaydını düştü.

AYDEMİR GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Fas'tan İspanya'ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin göstere göstere kurşuna dizildiğini, İspanya Başbakanı'nın da bunu yapanlara iş birliğinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Türkiye'nin bu konudaki farkını dile getiren Milletvekili Aydemir, "Biz, İspanya'dan göçen Yahudilere kucak açan bir milletiz. Onlar, bugün bile insanları katlediyorlar. Bunlarla bizim farkımız bu işte " dedi.

‘BİZ DUALI BİR MİLLETİZ’

Milletvekili Aydemir, ‘Hepimiz Cenab ı Hakk'ın yarattığı varlıklarız. Dolayısıyla insanız, ortak paydamız budur ve bir araya gelmiş tek bir millet oluşturmuşuz. Bundan ötesi yok ki.  başka milletlerden bize gelip sığınanları, bize gelip imdat dileyenler alacağız. Yüreğimizi koyacağız,  bize düşen bu. Biz Dualı bir milletiz, biz büyük bir milletiz derken bunun için söylüyoruz ya. Her rengimizle çok özeliz.’ ifadelerine yer verdi.

YARATILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVMEK

Türk Milletinin insana saygıyı esas alan bir yüksek terbiyeyi ifade ettiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bizim sesimiz olan mütefekkirlerimiz, Ediplerimiz, mutasavvıflarımız hep bu mesajı verdiler. ‘Bunu Muhtumkulu Firaki’de görüyoruz. Aynı hali Hacı Bayramı Veli’de görüyoruz. Aynı hali Yunus Emre'de görüyoruz. Aynı hali Ahmet Yesevi hazretlerinde görüyoruz. Türk Dünyasının hangi bayrak ismine gitseniz bu hali görürsün, nedir bu vurgu; insan sevgisidir, çevre hassasiyetidir. Yaratılana Yaratandan ötürü muhabbet duyma vurgusudur. Bu sebeple bizi tarif eden değerlerimize sahip çıkmaya devam etmemiz gerekir. ‘ diye konuştu.

AYDEMİR TESPİTLERİNİ PAYLAŞTI

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemi yorumladı, Seyhan Belediyesi’nde yaşanan son terör operasyonuna dikkat çekti, muhalefetin Mütefekkir, Mutasavvıf Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca’nın uğurlama törenine yaklaşımına tepki gösterdi.

MAHMUT USTAOĞLU’NA VEFA

Milletvekili Aydemir, ‘Lügatlerinde intikam ve düşmanlık dışında bir kelime ve kavram bulunmayan muhalif anlayış, şimdi de Mahmut Ustaosmanoğlu Hocamızın cenazesine katılan 100 binlerden hesap soracağını dillendiriyor. Bu kafa hiç değişmedi, değişmeyecek; millete düşman millete karşı bir anlayış.’ kaydını düştü.

‘MEKANI CENNET OLSUN’

Milletvekili Aydemir, ‘Mahmut Ustaosmanoğlu Hocamızın uğurlama törenini gördünüz. Milyonların aktığı bir uğurlama oldu. Mekanı cennet olsun. Cenabı Hakk gani rahmet eylesin. O hep iyiliği tembih etmiş, hep güzellikler öğretmiş bir müstesna şahsiyet. Sadece bu yüce milletin değil, sadece ümmetin değil, bütün insanlığın faydasına yönelik öğretileri olan bir yüksek değerimiz. O yüzden de milyonlar onun için ağladı, dua etti ve uğurlamasına katıldı. Peki bu görüntü kimi rahatsız etti? CHP'ye yakın olan yayın organını rahatsız etti. Bir yayın organlarının genel yayın yönetmeni ne diyor? ‘İktidar değiştiğinde bunların hesabı sorulacak’ diyor. Neyin hesabı kardeşim! İnsanlar yürek koymuşlar. Oraya milyonlar gidiyor, kimse zorlamıyor. Gönlüyle akıyor. Gönlüyle o cenazeye gidiyor ve onun arkasından hayır dualar ediyor Yani kim varsa herkes bu devletin birliği, bu devletin dirliği, bu milletin yüreklerinin bir araya gelmesi için dua eden insanlar. Asla hile düşünmeyen, sadece ve sadece milleti düşünen, ümmeti düşünen, insanları düşünen insanlar. Onlarla iftihar etmek yerine hesap tutmanın hesabını yapmak. Ne kadar düşük bir yaklaşımdır. ‘ vurgusunu paylaştı

SEYHAN’DAKİ TERÖR OPERASYONU

Adana merkezli terör örgütü PKK/KCK operasyonunda aralarında Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk da dahil 35 şüphelinin gözaltına alındığını kaydeden Milletvekili Aydemir, "Kim bu PKK'lılar? İnsanlık düşmanı, bu milletin düşmanı değil mi? Şimdi bunlara kucak açan bir CHP. Niye açıyor? Yol bulabilmek, onlardan oy alabilmek için. Siz, insanlığa düşmanlık etmişlerden sırf oy alabilmek için onlara ön açarsanız yarın ilahi tokadı yiyeceksiniz. Hiç kurtuluşu yok." değerlendirmesinde bulundu.

MAHTUMKULU FİRAKİ: TÜRK DÜNYASININ MUHTEŞEM DEĞERİ

Türk Dünyasının muhteşem değerlerinden olan, Türkmenistan’ın en büyük şairi Mahdumkulu Firaki’nin 298. doğum yıldönümünü kutlayan Milletvekili Aydemir, ‘Mahdumkulu Firaki de tıpkı Mevlana Celaleddin-i Rumi,, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri, Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi, gibi muallim ordumuza mansubiyeti ve dualarıyla milletimizi kuşatan abide bir şahsiyettir. Allahın selamı ve rahmeti üzerine olsun. ‘ niyazında bulundu.

MUHTUMKULU’NUN MESAJLARI

Mahtumkulu Firaki’nin, Türkmenler’in en önemli şairi olduğu, 18?19. yüzyıllar arasında yaşayan şairin, şiirlerinde insanla ilgili her türlü değeri ele aldığını, eserlerinin Türk Dünyasına olduğu gibi insanlık için de bir rehber niteliği taşıdığını kaydeden Milletvekili Aydemir, Mahtumkulu Firaki’nin evrensel mesajlar verdiği, bu mesajın insan sevgisi, yüksek ahlakı içerdiğini belirtti. Milletvekili Aydemir bu sebeple Mahtumkulu’nun dünya çapında takdir ve iltifat bulan bir değer olduğunu vurguladı.

6’LI MASA ETRAFINDA CEREYAN EDEN OLAYLAR

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın 6'lı masaya meydan okuduğunu söyledi. CHP Grup Başkanvekili Altay'ın "CHP olarak bizim adayımız Kemal Kılıçdaroğlu." dediğini ifade eden Milletvekili Aydemir, "CHP Grup Başkanvekili açık bir biçimde 6'lı masaya meydan okudu." diye konuştu. Milletvekili Aydemir, Millet İttifakı'nın 2023'te bir adayın etrafında buluşamayacağını öne sürdü.

 

 

 
Türk Kara Kuvvetleri 2231’inci gurur yılında
 
Giresunspor’un birinci etap Erzurum kampı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Cumhur ittifakı Milletimizin gönül adresidir’
Milletvekili Aydemir, ‘Cumhur İttifakı; Yüce milletimizin ali menfaatleri, ...
TBMM'de yoğun mesai
TBMM Genel Kurulu, 2022 yılı ek bütçesi ile bedelli askerlik düzenlemesini ...
MHP’den Hilalkent istişaresi
MHP Erzurum il başkanı Naim Karataş ,MHP Yakutiye ilçe başkanı Sinan Demir, ...
 
Sekmen’den sosyal belediyecilik vurgusu
Sekmen, “Şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına renk katan Erzurum Sanat ...
Aydemir’den İbrahim Hakkı Hz.lerine vefa
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın ...
Destici: 'Kırmızı çizgimiz terör ve şiddettir'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Vatandaş, istediği ...
 
Soylu: ‘Türkiye koşuyor’
Soylu, ‘Dijital Hizmetler Lansmanı’nda yaptığı konuşmada, “Geçen günlerde ...
'Cumhurbaşkanımız yeniden seçilecektir'
Bahçeli, “Zillet ittifakının şapkadan çıkaracağı aday kim olursa olsun ...
Aydemir, dikkatleri Erzurum'a çekti
Pasinler, Çat, Horasan, Köprüköy ve Aziziye ılıca termal şifa kaynakları ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri