Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
30 Nisan 2023 Pazar - 05:38

Aydemir 'Ankara Deklarasyonu'nu paylaştı

TÜRKPA 12. Genel Kurulu tamamlandı. KKTC’nin gözlemci üye statüsünün onaylandığı toplantı kardeşlikleri perçinledi. TÜRKPA üyesi Erzurum AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, “Bu zemini 15 yıl önce açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız” dedi.

Aydemir  Ankara Deklarasyonu nu paylaştı

TÜRKPA 12. Genel Kurulu tamamlandı. KKTC’nin gözlemci üye statüsünün onaylandığı toplantı kardeşlikleri perçinledi. TÜRKPA üyesi Erzurum AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, “Bu zemini 15 yıl önce açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız” dedi.

Milletvekili Aydemir yaptığı değerlendirmede, oluşturulan güç birliğinin dil, din, gelenekleri aynı olan Türk Dünyasını ifade ettiğini, bu duruşun küresel sorunların çözümü odağında orak bir aklı temsil ettiğini belirterek, genel kurul sonrası yayımlanan Ankara Deklarasyonunun tarihi bir manifesto olduğunu kaydetti.

TÜRKPA’NIN ÖNEMİ

TBMM'de düzenlenen Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 12. Genel Kurulu tamamlandı, Genel Kurul sonrasında Ankara Deklarasyonu kabul edildi. Deklarasyonda, Türk dünyasında iş birliğinin teşvik edilmesi ve parlamenter diplomasinin güçlendirilmesinde TÜRKPA'nın önemi vurgulandı.

BASIN TOPLANTISI

Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 12. Genel Kurulu sonrası basın toplantısı düzenlendi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, Kırgızistan Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev ve Kazakistan Meclis Başkanı Yerlan Koşanov değerlendirmelerde bulundu.

15. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Şentop, TÜRKPA Genel Kurulunun başarıyla tamamlandığını, TÜRKPA'nın bağımsız Türk devletlerinin meclis başkanlarını ve parlamenterlerini aynı masanın etrafında topladığını belirterek, uluslararası saygınlık ve tanınırlık kazanmış bir kuruluş olarak önemli çalışmalara imza atan TÜRKPA'nın bu yıl 15. kuruluş yıl dönümü olduğunu kaydetti.

KATILIMCILAR

Genel Kurula üyeler dışında gözlemci ülke parlamento başkan ve başkan yardımcıları ile uluslararası Türk kuruluşlarından 12 örgüt temsilcisinin katıldığını aktaran Şentop, "Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye Parlamentoları olarak çıktığımız bu kutlu yolda bugün Macaristan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve dijital platformda Özbekistan parlamento başkanları ve temsilcileriyle bir araya geldik." dedi.

ŞENTOP’UN DEĞERLENDİRMESİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Sınır aşan krizleri güç birliği yaparak kontrol altına alabilirsek 21. yüzyıla gerçek manada damgamızı vuracağız. Bunun için bütün Türk devletlerinin aramızda ve yanımızda olmasına ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

Şentop, ortak azimle TÜRKPA’yı kurduklarını belirterek, “Meclislerimizi bu ortak çatı altında birleştirdik, kardeş Türk halklarının meclisleri olarak beraber çalışma geleneğimizi kökleştirdik. Bizler yan yana, omuz omuza, sırt sırta dururken; uzun ince bir yolun ortasında geçmiş ve geleceği birbirine bağlıyoruz. Bizleri bir araya getiren kan bağımız, kültürümüz, dilimiz ve tarihi sorumluluğumuzdur. Kurumlarımız ve devletlerimiz yakınlaştıkça aslında yalnızca atalarımıza ve torunlarımıza karşı sorumluluğumuzun gereğini yerine getiriyoruz. Üzerimize düşen en büyük görev, Türk dünyasının köprülerini çoğaltmak, birbirimize yakınlaşmak ve beraber çalışmaktır. Gelecek on yıllarda, geçmiş on yıllarda yapılanlardan çok daha fazlasını yapmaya, aynı yolda omuz omuza yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AİLE FOTOĞRAFI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Dönem Başkanlığını, Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Meclisinden devraldı.

Şentop’un başkanlığında gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısına Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclis Başkanı Sabiha Gafarova, Kazakistan Cumhuriyeti Parlamento Meclisi Başkanı Yerlan Koshanov, Kırgız Cumhuriyeti Jogorku Keneş Başkanı Nurlanbek Shakıev, Türkmenistan Meclis Başkanı Dunyagozel Gulmanova, Özbekistan Cumhuriyeti Âli Meclis Senato Başkanı Tanzila Narbayeva, Macaristan Ulusal Meclisi Birinci Başkanı Yardımcısı Sándor Lezsák, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Zorlu Töre katıldı.

TBMM Başkanı Şentop, TÜRKPA 12. Genel Kurulu'nda yer alan parlamento başkanları ve tüm katılımcılar ile aile fotoğrafı çektirdi. AK Parti Milletvekili ve TÜRKPA üyesi Milletvekili Aydemir de aile fotoğrafında yer aldı.

TBMM TÜRKPA ÜYELERİ

TBMM Başkanı Şentop’un başkanlık ettiği Genel Kurul’a, TÜRKPA Türkiye Delegasyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Niğde Milletvekili, Ömer Fethi Gürer, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız katıldı.

 

 

 
‘Atatürk Üniversitesine desteğimiz sürecektir’
 
Yurdagül: ‘Bunlar terör ittifakı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRKPA Genel Kurulu toplandı
ÜRKPA üyesi AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Kuruluşunun ...
Erdebil’de ‘2025 Turizm Başkenti Erzurum’ gündemi
Kırlangıç, “Her dönem ECO değerlendirmeler yapıyor. Çeşitli ülkelerde ...
Türk Dünyası tek yürek
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in de yer aldığı görüşmelerde ...
 
Türk Dünyası TÜRKPA Zirvesinde buluşuyor
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in de yer aldığı Türk Devletleri ...
Aydemir’den Ecdada vefa, Türkiye Yüzyılına destek
Aydemir, ‘‘Milli şairimiz Akifimizin ‘Değmesin ma’bedimin göğsüne nâ-mahrem ...
4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk oyunu kullanacak
ener, “İlk kez oy kullanacak seçmen sayısı 4 milyon 904 bin 672 olup cumhurbaşkanlığı ...
 
Tanfer’den Kadir Gecesi mesajı
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Kadir Gecesi dolayısıyla ...
'Güçlü Türkiye Güçlü Azerbaycan demektir'
Azerbaycan heyetinin Erzurum ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ...
AK Parti Azerbaycan Milletvekillerini ağırladı
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı ile seçimlere destek için Erzurum'a ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri