Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Erzurum'da Selçuklu Medeniyeti Sergisi
Erzurum'da Selçuklu Medeniyeti Sergisi
Erzincan - Erzurum yolunda sel ulaşımı aksattı
Erzincan - Erzurum yolunda sel ulaşımı aksattı
İl Sağlıktan ruh sağlığı farkındalık etkinliği
İl Sağlıktan ruh sağlığı farkındalık etkinliği
İl Tarım Müdürlüğü arıcılık desteklerini paylaştı
İl Tarım Müdürlüğü arıcılık desteklerini paylaştı
TOBB ve ETSO'dan sosyal sorumluluk yaklaşımı
TOBB ve ETSO'dan sosyal sorumluluk yaklaşımı
HABERLER>BÖLGEDEN
26 Haziran 2026 Cuma - 09:53

Aşkale aşevi hizmete açıldı

Aşkale ilçesinde, sosyal devlet anlayışının önemli bir tezahürü olan Aşkale Aşevi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Aşkale aşevi hizmete açıldı

Aşkale ilçesinde, sosyal devlet anlayışının önemli bir tezahürü olan Aşkale Aşevi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hizmet verecek olan aşevinde, bugünden itibaren yaklaşık 70 vatandaşa her gün 4 çeşit sıcak yemek ulaştırılacak.
Aşevi'nin açılış programına Aşkale Kaymakamı Emre Oğuztürk, Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail İslam Alparslan, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Kaymakam Emre Oğuztürk, aşevinin ilçede sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, "Bugün ilçemizde vatandaşlarımızın devletimizin güç ve kudretini daha fazla hissedeceği, sosyal devlet anlayışımızın önemli bir tezahürü olan Aşkale Aşevi'nin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumları güçlü kılan yalnızca sahip oldukları imkânlar değil, aynı zamanda bu imkânları ihtiyaç sahipleriyle paylaşabilme iradesidir. Aşevimizin hizmete girmesiyle birlikte yaklaşık 70 vatandaşımıza günlük 4 çeşit sıcak yemek ulaştıracağız. Vatandaşlarımız devletimizin şefkatini ve toplumsal dayanışma ruhunu daha fazla hissedecekler. Çünkü bizim medeniyetimiz, komşusu açken tok yatmayı kabul etmeyen bir medeniyettir." ifadelerini kullandı.
Kaymakam Oğuztürk ayrıca, bugün hizmete açılan aşevinin uzun yıllar boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vermesini temenni ederek, benzer sosyal yardım faaliyetlerine de öncülük edeceğine inandığını söyledi.
Program kapsamında açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, ilk sıcak yemek dağıtımı Aşkale Kaymakamı Emre Oğuztürk, Belediye Başkanı Şenol Polat ve Cumhuriyet Başsavcısı İsmail İslam Alparslan tarafından gerçekleştirildi. Vatandaşlara yemek ikram eden protokol üyeleri, aşevinin ilçedeki sosyal dayanışma ve yardımlaşma kültürüne önemli katkılar sunacağını ifade etti.
Aşkale Aşevi'nin, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olarak sosyal devlet anlayışının sahadaki en önemli örneklerinden biri olması ve uzun yıllar boyunca hizmet vermesi hedefleniyor.

 
Sağanak sel getirdi, fırtına çatı uçurdu
 
Kendi yaptıkları sallarla yarıştılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale KaymakamıOğuztürk'e duygu dolu veda
Yaklaşık üç yıldır Aşkale Kaymakamı olarak görev yapan ve son yayımlanan ...
Oltu Belediyesi'nden kene ile mücadelede yoğun mesai
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kene vakalarına karşı önlemlerini ...
Orman yangını büyümeden kontrol altına alındı
Bingöl merkez ilçeye bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin ...
 
Hınıs'ta masallar sahneye taşındı
Hınıs ilçesinde lise öğrencilerinin aylar süren hazırlıkla sahneye koyduğu ...
Öğretmenler mesire alanında buluştu
Oltu ilçesinde faaliyet gösteren Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenleri, ...
Mustafa Akal Camisi'nde ilgi çeken tasarım
Lalapaşa Mahallesi Çaykara Caddesi'nde 1982 yılında ibadete açılan yaklaşık ...
 
Kerbela Şehitleri dualarla anıldı
Iğdır'da Muharrem ayının 9. gecesi olarak kabul edilen Tasua Gecesi'nde ...
Sarım Çayında endişeli bekleyiş
Bingöl'ün Genç ilçesinde Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan Vedat ...
Kaymakam Bektaş'tan Hınıs'ın tanımı vurgusu
İçişleri Bakanlığının himayelerinde, RTÜK, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri