Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
2026 FIFA Dünya Kupası'nda final heyecanı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda final heyecanı
Şehit Ellik dualarla anıldı
Şehit Ellik dualarla anıldı
Karlıova'da kontrolden çıkan otomobil devrildi 3 yaralı
Karlıova'da kontrolden çıkan otomobil devrildi 3 yaralı
MHP Pasinler ilçe Kongresi tamamlandı
MHP Pasinler ilçe Kongresi tamamlandı
Oltu çiftçisine Orköy desteği
Oltu çiftçisine Orköy desteği
HABERLER>SİYASET
31 Temmuz 2012 Salı - 17:06

Akdağ’dan su açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, damacana sularla ilgili 81 ilde yapılan çalışmaların sonuçlarının cuma günü Bakanlığın web sitesinden duyurulacağını söyledi.

Akdağ’dan su açıklaması

ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, damacana sularla ilgili 81 ilde yapılan çalışmaların sonuçlarının cuma günü Bakanlığın web sitesinden duyurulacağını söyledi.
Gazi Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Ünitesi'nin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Akdağ, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Sağlık Bakanlığı'nın damacana sularla ilgili incelemelerine ilişkin soru üzerine Akdağ, “Bütün içme sularıyla ilgili olarak, ister musluk suyu, ister damacana olsun, vatandaşlara takdim edilen sularla ilgili öteden beri denetimlerimiz yapılıyordu. Bu sene yaz çok sıcak geçti. Yaz olması nedeniyle de takiplerimizi sıkılaştırdık” dedi.
Bir televizyon kanalında yayın olduğunu belirten Akdağ, “Bu yayınlardan sonra mesele daha hassasiyetle takip edilmeye başlandı. Özellikle dolum tesisinde sorun tespit ettiğimiz 5 firmaya yaptırım uyguladık. Bunlar iyileştirme çalışması yapacaklar. Tekrar yapılan incelemelerin ardından iyileştirme görülürse satışa müsaade edeceğiz. İyileştirme olmazsa, ruhsat iptaline kadar gidilecek” diye konuştu.
Dolum tesisinde olmasa da satışta problem olabileceğini kaydeden Akdağ, satış konusundaki problemleri de bakanlığın web sitesinden yayınlayacaklarını dile getirdi. Akdağ, "81 ilde yaptığımız çalışmaların sonuçları Cuma günü web sitesinden yayınlanacak. Uygunsuz depolanmadan dolayı çıkmışsa bununla ilgili yaptırımlar da olacak" dedi.
Akdağ, kozmetik ürünleriyle ilgili aynı yaptırımların da uygulanacağını vurguladı. Problem görülen markaların piyasadan çekildiğini belirten Akdağ, “Çok önemli bir ceza varsa para cezası yaptırımları var. Yerine göre imalatın durdurulması yaptırımları var” açıklamasında bulundu. Bunlar piyasa gözetim denetimi adı altındaki yöntemin sonuçları olduğunu kaydeden Akdağ, insan sağlığına nerede zarar gelecekse orada piyasa gözetim denetimi yapılacağını ifade etti.
Vatandaşa ve medyaya bu konularda görev düştüğünü dile getiren Akdağ, “Uygunsuz şartlarda fahiş fiyatlarda satılan ürünler var. Vatandaş da biraz dikkatli olmalı. Sürekli duyurular yapıyoruz. Basın da bir takım şarlatanlara fırsat vermemeli. Bu işi sadece hukuki yaptırımlarla çözmek doğru değildir” ifadesini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in “Erdoğan’ın aday olması durumunda Gül’ün aday olacağını düşünmüyorum” yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bakan Akdağ, “Hüseyin Çelik bizim MYK’mızda Genel Başkan Yardımcımız. Bence doyurucu açıklamalar da yaptı” dedi.

 
Küçükler esnafla istişare etti
 
Başbakan'dan önemli açıklamalar
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar personelini ağırladı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Meclis üyeleri, Muhtarları, ...
Yılmaz seçmenleriyle buluştu
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz Pasinler’de esnafı ziyaret ...
Küçükler hizmet hedeflerini açıkladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2012’yi ‘Yatırım Yılı’ ilan etti. Erzurum’un ...
 
Bulutlar Muhtarları ağırladı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Terör Şehitleri Parkı’nda ...
Bu tartışma dadaşlığa yakışmadı..!
29 Haziran'da partisinin il kongresine katılmak için Erzurum’a gelen AK ...
Palandöken’de iftar buluşması
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yenişehir M. Solakzade Camisi ...
 
Hurdacılar Sitesinde sona doğru
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, inşaatını tamamladığı Hurdacılar Sitesi’nin ...
Yavilioğlu mesaj yayımladı
AK Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla ...
Yılmaz, sorun dinliyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinden sonra Erzurum’a gelen ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bitti Oldu…
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
15 Temmuz Sıradan Bir Gün Değildir..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri