Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum asayiş gündemini değerlendirdi
Çiftçi Erzurum asayiş gündemini değerlendirdi
Yusufeli'nde heyelan
Yusufeli'nde heyelan
Mehmed Zahit Kotku Camisi’nde icazet töreni
Mehmed Zahit Kotku Camisi’nde icazet töreni
ETÜ ‘İmza Doğrulama Projesi’ne TÜBİTAK desteği
ETÜ ‘İmza Doğrulama Projesi’ne TÜBİTAK desteği
Anafartalar Zaferi'nin 110'uncu yıldönümü kutlandı
Anafartalar Zaferi'nin 110'uncu yıldönümü kutlandı
HABERLER>EĞİTİM
14 Ocak 2025 Salı - 16:42

ATAUNİV’de bilimsel üretkenlik süreci

Atatürk Üniversitesi, araştırma kapasitesini güçlendirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım atarak Diş Hekimliği Fakültesinde Temel Diş Hekimliği Bilimleri Bölümünü hayata geçirdi.

ATAUNİV’de bilimsel üretkenlik süreci

Atatürk Üniversitesi, araştırma kapasitesini güçlendirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım atarak Diş Hekimliği Fakültesinde Temel Diş Hekimliği Bilimleri Bölümünü hayata geçirdi.

Araştırma Üniversitesi doğrultusunda, araştırma kapasitesini güçlendirecek olan bu yeni bölüm hem akademik hem de bilimsel anlamda üniversiteye katkı sunarken, diş hekimi adaylarının eğitim kalitesini de üst seviyeye taşıyacak.

Dünya genelinde diş hekimliği eğitiminde temel diş hekimliği bilimlerinin önemi giderek artarken, bu alandaki gelişmeler mezunların uluslararası standartlara uyumunu kolaylaştırıyor. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, gelişmiş ülkelerde temel diş hekimliği bilimleri bölümlerinin yaygın olduğuna dikkat çekerek: "Bu standartlara ulaşmak, mezunlarımızı uluslararası düzeyde daha rekabetçi hale getirecek. Açtığımız bu yeni bölüm, öğrencilerimizin diş hekimliği eğitimine daha sağlam bir temel oluşturmalarına olanak tanıyacak" dedi.

“Fakültemizin Bilimsel Üretkenliğini Destekleyeceğiz”

Yeni bölüm, disiplinlerarası çalışmalara zemin hazırlayarak Farmakoloji, Patoloji ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinin entegrasyonu ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini başlatacak. Bölümün büyümesiyle birlikte farklı bilim dallarının da entegre edilmesi planlanıyor. Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, bu gelişmenin Diş Hekimliği Fakültesine bilimsel anlamda güç katacağını belirterek: “Bu bölüm, öğrencilerimizin diş hastalıklarını daha iyi anlamasına ve yenilikçi tedavi yöntemleri geliştirmesine imkân sağlayacak. Eğitim kalitemizi artırırken, fakültemizin bilimsel üretkenliğini de destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Atatürk Üniversitesinin yenilikçi yaklaşımıyla kurulan Temel Diş Hekimliği Bilimleri Bölümü, hem diş hekimliği eğitimine bilimsel bir altyapı kazandıracak hem de bölgedeki sağlık ve eğitim hizmetlerine katkı sağlayacak. Açılan bölüm, öğrencilerin temel bilimlere daha geniş bir perspektiften bakmasına olanak tanıyarak, akademik çıktıları uluslararası standartlara uygun olarak şekillendirecek.

 

 
ATAUNİV’in 15, ETÜ’nün 3 projesine destek
 
Yazgan'ın adı Gebze'de yaşatılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİV’in 15, ETÜ’nün 3 projesine destek
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite öğrenci topluluklarının ...
Erzurum’dan 18 projeye ÜNİDES desteği
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite öğrenci topluluklarının ...
Tekin’den 'İslam müktesebatı' vurgusu
Tekin, İslam müktesebatının yalnızca ibadet ve ahlak boyutuyla değil; ...
 
MEB’de Pakistan gündemi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Maarif Vakfının Pakistan'ın Lahor ...
Hacımüftüoğlu ATAUNİV gündemini paylaştı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 10 Ocak Çalışan ...
GSB’den ETÜ Projesine destek
ETÜ’nün Pozitif Genç Gelişimi Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenecek
 
Çözüm Rektör Hacımüfüoğlu ile geldi
Atatürk Üniversitesi ile işçiler arasında yıllardır çözülemeyen ve süreçleri ...
‘Gazeteci, hakikatin savunucusu’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu; 10 Ocak Çalışan ...
Okullar, yarıyıl tatiline Şenlik Haftasıyla girecek
2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin hem ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Direnişin Başarısı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri