Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
10 Eylül 2022 Cumartesi - 12:14

168 eğitim şehidine vefa

Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) tarafından “11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü” çerçevesinde hain terör örgütü PKK tarafından katledilen 168 eğitim şehidinin özgeçmiş ve fotoğrafının yer aldığı bir sergi açıldı.

168 eğitim şehidine vefa

Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) tarafından “11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü” çerçevesinde hain terör örgütü PKK tarafından katledilen 168 eğitim şehidinin özgeçmiş ve fotoğrafının yer aldığı bir sergi açıldı.
İLKSAN tarafından düzenlenen “11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü” programının ikinci gününde ilk olarak Gümüşhane merkez Kemaliye Camii’nde şehit eğitim çalışanları için cuma namazından önce Mevlid-i Şerif ve Yasin-i Şerif okutuldu. Daha sonra 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda Şehit Öğretmenler Künye Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, GTSO Başkanı İsmail Akçay, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, İLKSAN yönetimi ve ziyaretçiler katıldı.
İLKSAN yönetimini eğitim şehitleri için yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik eden Vali Taşbilek, “Biz İLKSAN yönetimimizi ve değerli başkanımızın şahsında tebrik ediyoruz. Her sene çok güzel bir etkinlik yapıyorlar. Bu yılki programda da bizim misafirimizler. Emeklerinden dolayı değerli başkanımızın şahsında bütün yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz bizim kutsalımız, vatanımızın en değerli, bayrağa rengini veren en kutsal nişanesi değerli şehitlerimiz. Bir şehit babamız da yanımızda, bizim bir evladımız var şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, şehit öğretmenimizin şahsında bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Vatanımızın birliği ve beraberliği uğruna can veren bütün aziz şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz. Bu uğurda mücadele ederken gazi olan değerli gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Hamit amcamızın şahsında bütün şehit yakınlarına rahmet ve başsağlığı diliyoruz” dedi.
“ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK İÇİN BU ETKİNLİKLERİ DÜZENLİYORUZ”
İLKSAN yaşadığı sürece şehitlerin anılacağını ve unutturulmayacağını söyleyen İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, “Bu sene Gümüşhane’de Necmettin Yılmaz kardeşimizi anmak için buraya geldik. Bu işe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. İLKSAN yaşadığı sürece şehitlerimizi anacağız. Elbette askerimiz, polisimiz, vatandaşımız ve öğretmenlerimiz hepsi bizim kutsalımızdır ancak öğretmenlerimiz o bölgeye aydınlık Türkiye’yi inşa etmek, orada çocuklarımızı aydınlatmak için gittiler ama maalesef hain terör örgütü ve emperyalistler tarafından şehit edildiler. Burada açılan sergimizde 168 şehidimizin özgeçmişi ve resimleri var. Şehit ailelerini dinlediğimizde en üzüldükleri nokta, bizi unutmayın diyor. Evlatlarımızı verdik ama bizleri unutmayın diyorlar. Biz de unutmamak ve unutturmamak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Şimdi de sergimizi açıyoruz” diye konuştu.
Program çerçevesinde son olarak Torul Belediyesi-İLKSAN işbirliği ile şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz adına inşa edilen parkın açılışı gerçekleştirildi.

 
 Otobüs şoförü hayat kurtardı
 
‘Eren Abluka-36 Operasyonu’ başlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş’tan doğru bilgi vurgusu
Erbaş, “Modern iletişim ve etkileşim mecralarında her türlü bilginin gelişigüzel ...
Vali Memiş öğrenci yurtlarını denetledi
Erzurum Valisi Okay Memiş, Atatürk Üniversitesi Yerleşkesinde yer alan ...
Milletvekillerinden Vali Memiş’e ziyaret
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, Selami Altınok, ...
 
'Eğitim bütçemizi 304 milyar liraya çıkardık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı 20 Bin Öğretmen Atama Töreni’nde ...
Aydemir: ‘Zaferlerimiz milli imanın eseridir’
Aydemir, ‘Büyük milletimiz, tarihinden aldığı ilham, ecdadından aldığı ...
Memiş: '30 Ağustos zaferi bir dönüm noktasıdır'
Erzurum Valisi Okay Memiş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bur kutlama mesajı yayınladı.
 
Aydemir: ‘Malazgirt Zaferi mukaddesata can adayıştır’
Aydemir, ‘‘Malazgirt Zaferi Büyük Türk Milletinin İla’yı kelimetullah ...
Büyük Zaferin Destanı sanatla anlatılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü 30 Ağustos destanını ...
‘Malazgirt'te başlayan zafer, Karabağ’la tamamlandı’
Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen fotoğraf sergisiyle anlatılıyor.
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri